Κυριακή 7 Ιουνίου 2020
x

Η ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ 35ΧΡΟΝΟΥ ΟΜΟΓΕΝΟΥΣ

Η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης ζητά την άμεση διερεύνηση του περιστατικού που στιγμάτισε τους Βουλιαράτες την 28η Οκτωβρίου 2018.

Τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων, υπό την εποπτεία παρατηρητών εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ζητά από τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Αλβανίας η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης, σχετικά με το αιματηρό περιστατικό στους Βουλιαράτες, όπου είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 35χρονου ομογενούς, Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Ακόμη, η ΗΕΘ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους, συγγενείς, συμπατριώτες και φίλους του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης το προκεχωρημένο φυλάκιο του Ηπειρωτισμού στην Βόρειο Ελλάδα εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους, συγγενείς, συμπατριώτες, συναγωνιστές και φίλους του Κωνσταντίνου Κατσίφα από τους Βουλιαράτες Αργυροκάστρου και δέεται του Υψίστου την ψυχή του μεταστάντος να κατατάξει μεταξύ των Δικαίων και στην οικογένεια του να χαρίζει υγεία και μακροημέρευση.

Η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης ως εκπρόσωπος της Ηπειρωτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης παρακολουθεί τις προσβλητικές στη μνήμη του νεκρού Κωνσταντίνου δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Αλβανίας "Εντι Ράμα, την τοποθέτηση του ΥΠΕΞ της Αλβανίας Μπουσάτι που κλείνει το θέμα ως αστυνομική υπόθεση,τις ειδήσεις που αναπαράγουν ελληνικά και αλβανικά ιστολόγια, το ρεπορτάζ του Θεσσαλονικιού δημοσιογράφου Χρήστου Νικολαίδη στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ την Δευτέρα 29/10/2018 με εικόνα από τον τόπο του συμβάντος με το αίμα ακόμα νωπό να γίνεται ορατό και μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες.

Η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης ζητά από τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Αλβανίας να συγκροτήσουν ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων υπό την εποπτεία παρατηρητών εκ μέρους της Ευρωπαϊκής "Ενωσης και του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών με σκοπό

1. να διερευνήσει το περιστατικό που στιγμάτισε τους Βουλιαράτες την 28η Οκτωβρίου 2018

2. να αποκαταστήσει την μνήμη του "Ελληνα το Γένος Κωνσταντίνου Κατσίφα Ευρωπαίου πολίτη μέσω της ελληνικής ταυτότητας αλλά και ομογενούς ως μέλους της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία

3. να δημοσιοποιήσει το πόρισμα των ερευνών για να αποκαλυφθούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της εν ψυχρώ εκτέλεσης σε χωριό της ΕΕΜ, που δεν συνέβαινε ούτε στα χρόνια του Ενβέρ Χότζα όταν τουφεκίζονταν επί τόπου στα σύνορα όσοι προσπαθούσαν να περάσουν τα ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα και να καταφύγουν στην Ελλάδα

4.να συμβάλει στην ομαλοποίηση των ελληνοαλβανικών σχέσεων με σεβασμό στα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα των Ελλήνων σε όλη την Αλβανική επικράτεια.

Τέλος η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης που πρωτοστάτησε στην υποδοχή και αποκατάσταση των προσφύγων από Αλβανία την δεκαετία του 1990 συνιστά ψυχραιμία τούτη την ώρα του θρήνου και του αποχωρισμού και υπόσχεται ότι θα συμβάλει στο μέτρο του δυνατού και με όποιον τρόπο μπορεί ώστε να δικαιωθεί και να αναπαυθεί η ψυχή του Κατσίφα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ