Skip to main content

Οι υποψήφιοι ξένοι διαιτητές για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος

Ανακοινώνονται από τον Μέλο Περέιρα τα ονόματα των ξένων κορυφαίων διαιτητών που θα διευθύνουν τον μεγάλο τελικό της 11ης Μαΐου.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου σήμερα θα ανακοινώσει ο Μέλο Περέιρα τα ονόματα των ξένων διαιτητών, από το “πάνω – ράφι”, που θα διευθύνουν τον τελικό ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, το Σάββατο στο ΟΑΚΑ.

Σύμφωνα με το Metrosport.gr, όλα τα δεδομένα αυτή τη στιγμή συγκλίνουν στο ότι ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ θα προχωρήσει σε λύση Ίβηρα διαιτητή για τον τελικό. Μάλιστα, τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει η επιλογή συμπατριώτη του διαιτητή, αλλιώς θα είναι Ισπανός. Όλα τα σημάδια αυτό δείχνουν και οτιδήποτε άλλο θα συνιστά έκπληξη, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Κατ' αρχάς, ο εκπαιδευτής της ΕΠΟ για το VAR είναι Πορτογάλος και με δεδομένο ότι το Σάββατο θα υπάρχει Video Assistant Referee, η επιλογή ενός ρέφερι με τον οποίο θα μπορεί να υπάρχει σωστή και άμεση συνεννόηση, μιας και οι χειριστές του VAR θα είναι επίσης Πορτογάλοι, είναι ζωτικής σημασίας. Αν πάλι δεν προκύψει επιλογή Πορτογάλου, θα επιλεχθεί Ισπανός, όπου και πάλι δεν θα υπάρχει πρόβλημα με τη γλώσσα. Ενας από τους πιθανούς επικρατέστερους είναι ο Ισπανός διεθνής Ουντιάνο Μαγιένκο ο οποίος δεν ορίστηκε να διευθύνει κάποιο ματς της La Liga και ο Πορτογάλος διαιτητής Αρτούρ Σουάρες Ντίαζ.

Η Ελλάδα ακολουθεί το πορτογαλικό μοντέλο και ο διαιτητής που θα σφυρίξει, θα είναι πιστοποιημένος για VAR, ενώ πιστοποίηση πρέπει να έχει και ο διαιτητής VAR που θα παρακολουθεί το ματς μέσα από το βαν που θα στηθεί ειδικά για τις ανάγκες του τελικού. Αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε ότι επειδή είναι πολύ κρίσιμο τεστ ενόψει και της νέας χρονιάς, δεν θα υπάρξει κανένα ρίσκο, συμπληρώνεται στο δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη Κυριακή στον αγώνα Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός έγινε ο τεχνολογικός έλεγχος όπου όλα κύλησαν ομαλά και μάλιστα υπήρχε και άνθρωπος της FIFA που έλεγξε την κατάσταση και έμεινε ευχαριστημένος.