Skip to main content

Η υπουργός – κλειδί στους σχεδιασμούς Τσίπρα μέχρι τις εκλογές

Η Έφη Αχτσιόγλου από πολλούς θεωρείται ως το πρόσωπο – κλειδί των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα έως τις επόμενες εκλογές.

Η υπουργός  κ. Έφη Αχτσιόγλου, από πολλούς θεωρείται ως το πρόσωπο – κλειδί των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα έως τις επόμενες εκλογές. Κι αυτό γιατί ό,τι κρίσιμη παροχή ανακοινωθεί από πλευράς κυβέρνησης, στο εξής, θα προέρχεται από το υπουργείο της (Εργασίας και Ασφαλίσεων). Κατά συνέπεια, ο ρόλος της θα είναι ρυθμιστικός, σε πολλά επίπεδα.

Για παράδειγμα, στο κομμάτι των απολαβών με κοινωνικό περιεχόμενο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από το υπουργείο της εκπονείται μεταξύ άλλων η αύξηση του κατώτατου μισθού στη χώρα μας από τον Σεπτέμβριο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι σταδιακή, κατά το πορτογαλικό μοντέλο, που θα αντιγραφεί προσαρμοσμένο στα ελληνικά δεδομένα. Το πιθανότερο είναι ότι θα πάμε σε αύξηση με τρεις δόσεις.

Σε αυτή την περίπτωση, η άλλη μεγάλη παροχή που ετοιμάζεται από το ίδιο υπουργείο και δεν είναι άλλη από το πάγωμα της μείωσης των συντάξεων θα πάει για τον Νοέμβριο. Κι αυτή η παροχή, όπως είναι αναμενόμενο, θα εκπορεύεται από το δικό της υπουργείο. Βέβαια, σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, ζητούμενο είναι πώς θα αντιδράσουν οι αγορές σε όλα αυτά.

Πάντως μια και ο λόγος στην κ. Αχτσιόγλου, που αύριο αναμένεται να είναι ομιλήτρια σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, να μεταφέρουμε ακόμα μία πληροφορία: Είναι στη short list των υποψηφίων του κυβερνώντος κόμματος (και του Μεγάρου Μαξίμου) για τον δήμο της Αθήνας.