Skip to main content

Οι ίσες ευκαιρίες των ΑμεΑ στη συζήτηση Θεοδωρικάκου-Κυμπουρόπουλου

Ο υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με τον ευρωβουλευτή τη ΝΔ, με τον οποίο συζήτησε για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε δημόσιους χώρους και κτήρια.

Θέματα που έχουν σχέση με την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στους δημόσιους χώρους και κτήρια καθώς και τη διασφάλιση των ίσων ευκαιριών, απασχόλησαν, μεταξύ άλλων, τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, με τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, υποδεχόμενος τον ευρωβουλευτή, τόνισε ότι «η δύναμη της ψυχής σου είναι η δύναμη της ψυχής όλων των Ελλήνων. Μας δίνει κουράγιο να προχωρήσουμε όλοι μαζί και να ξεπεράσουμε τα εμπόδια». Επίσης, είπε ότι αποτελεί «θετικό πρότυπο για τα νέα παιδιά να έχουν δύναμη να ξεπερνούν εμπόδια και δυσκολίες στη ζωή τους».

Ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης η προσβασιμότητα, αλλά και η διασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους τους πολίτες και πρόσθεσε: «Κάνουμε τα πάντα ώστε όλος ο χώρος της Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης να διασφαλίζουν το «είμαστε διαφορετικοί αλλά είμαστε όλοι άνθρωποι» και όλοι οι πολίτες να μπορούν ισότιμα να αναπτύσσουν τις δυνατότητές τους, μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Από την πλευρά του, ο κ. Κυμπουρόπουλος σημείωσε τη «δύναμη» που είναι για την Ελλάδα οι ευρωβουλευτές της, ενώ για τα θέματα προσβασιμότητας και ίσων ευκαιριών ζήτησε τη θέσπιση κανόνων που να τα διασφαλίζουν και να τα προωθούν. Όπως είπε, η χώρα μας υστερεί σ΄αυτό σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη και επισήμανε τις σχετικές προγραμματικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την άρση της σημερινής κατάστασης. «Ένας ανάπηρος πολίτης είναι πολίτης πάνω απ΄όλα», τόνισε, υπογραμμίζοντας την υποχρέωση που έχει το κράτος και συνολικά η Πολιτεία να υποστηρίζουν τον κάθε πολίτη.