Skip to main content

Η εισηγήτρια της ΝΔ για το «όχι» στην αναδοχή ψήφισε «ναι»

«Εσείς με βάλατε εισηγήτρια. Γιατί με φέρατε στην ΝΔ; Για να μην ψηφίζω τέτοια νομοσχέδια;», φέρεται να είπε η κ. Μάρκου.

Αναταραχή στα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα με την Κατερίνα Μάρκου φαίνεται πως προέκυψε με τη σημερινή ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναδοχή και ειδικότερα της διάταξης που αφορά την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια τα οποία έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης.

Η βουλευτής Κατερίνα Μάρκου ψήφισε θετικά κατά την ψηφοφορία για το επίμαχο άρθρο, παρόλο που η ίδια ήταν εισηγήτρια της αρνητικής θέσης του κόμματος κατά τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου.

Ενώ δηλαδή αρχικά εξήγησε τους λόγους για τους οποίους το κόμμα της επίσημα τίθεται κατά του άρθρου, στη συνέχεια φαίνεται να ξέχασε τα όσα είπε στην εισήγησή της και ψήφισε υπέρ, με την ψήφο της να αποτελεί την τέταρτη απώλεια του κόμματος, αφού τρεις ακόμα βουλευτίνες του κόμματος υπερψήφισαν το άρθρο (δείτε εδώ).

Πρόκειται για την πρώτη φορά στα χρονικά που βουλευτής ψηφίζει αντίθετα από όσα υποστηρίζει στην εισήγησή του.

Η στάση της βουλευτού προκάλεσε έντονη δυσφορία τόσο στους βουλευτές όσο και στην ηγεσία του κόμματος, κάτι που αποδεικνύεται και από τον διάλογο που καταγράφηκε στην αίθουσα της Ολομέλειας, όπως μεταδίδει το parapolitika.gr.

Συγκεκριμένα, βουλευτής του κόμματος ρώτησε τον γραμματέα της ΚΟ Κώστα Τσιάρα αν οι διαφοροποιήσεις θα περιοριστούν στις κυρίες Ντόρα Μπακογιάννη, Ολγα Κεφαλογιάννη και Νίκη Κεραμέως που άλλωστε είχαν ενημερώσει για την θετική τους ψήφο.

«Ναι, θα έχουμε 3 διαφοροποιήσεις» φέρεται να απάντησε ο κ. Τσιάρας για να αντιδράσει η κυρία Μάρκου και να πει «4 θα είναι οι διαφοροποιήσεις. Θα υπερψηφίσω και εγώ».

«Σε ενημερώνω ότι ο πρόεδρος θα καταψηφίσει. Είσαι εισηγήτρια» της εξήγησε ο κ. Τσιάρας αλλά η κυρία Μάρκου ήταν ανένδοτη. «Εσείς με βάλατε εισηγήτρια. Γιατί με φέρατε στην ΝΔ; Για να μην ψηφίζω τέτοια νομοσχέδια;».