Skip to main content

Νέο χτύπημα του ομίλου Inditex στην Τσιμισκή-Μίσθωσε το πρώην F-Sport

Το ακίνητο που νοίκιασε ο ισπανικός όμιλος που έχει ναυαρχίδα τα Zara αποτελείται από δύο υπόγεια, ισόγειο, οκτώ ορόφους και δώμα.

Με ένα πολύ σημαντικό εμπορικό ακίνητο στην οδό Τσιμισκή, ενισχύει την παρουσία της στην αγορά της Θεσσαλονίκης ο ισπανικός όμιλος Inditex. Πρόκειται για το διατηρητέο που παλαιότερα στέγαζε το F-Sport, στον αριθμό 64, ιδιοκτησίας της Trastor ΑΕΕΑΠ.

Οι Ισπανοί τoυ Inditex Group, μπαίνουν σε ένα από τα καλύτερα «φιλέτα» της Τσιμισκή, αν όχι το καλύτερο, το οποίο μένει κλειστό για χρόνια, από τότε δηλαδή που η «Φωκάς» βγήκε εκτός παιχνιδιού. Το ακίνητο αποτελείται από δύο υπόγεια, ισόγειο, οκτώ ορόφους και δώμα, συνολικής επιφανείας 2.322 τμ.

Η Trastor είχε ανακοινώσει στο πλαίσιο της Prodexpo North, ότι είχε καταλήξει σε συμφωνία για την εκμίσθωση του συγκεκριμένου ακινήτου. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η συμφωνία έχει και τυπικά κλείσει και αφορά στην μακροχρόνια εκμίσθωση στην Ιnditex Ελλάς.

Η ισπανική πολυεθνική, που θα αξιοποιήσει το κτήριο στο σύνολό του, γίνεται ακόμη πιο ισχυρή στον κεντρικότερο εμπορικό δρόμο της Θεσσαλονίκης καθώς η παρουσία της βεβαίως δεν περιορίζεται μόνο στο πιο γνωστό της brand, δηλαδή στα Zara.

H Ιnditex σε καθοριστικό βαθμό διαμορφώνει πλέον την εικόνα της Τσιμισκή, με τα καταστήματα των Pull & Bear, Massimo Dutti, Bershka, Oysho, Stradivarius, φυσικά και το Ζara, ενώ δίπλα στο νέο της πόστο, βρίσκεται το Zara Home.

Το πρώην F- Sport, θα φιλοξενήσει την Pull & Bear του ομίλου Inditex, μία εταιρεία που εξειδικεύεται στο νεανικό γυναικείο και ανδρικό ένδυμα αλλά και στα αξεσουάρ. Μέχρι και σήμερα στην Τσιμισκή υπάρχουν δύο καταστήματα  Pull & Bear , στους αριθμούς 33 και 85.  

Σημειώνεται ότι η Trastor ΑΕΕΑΠ είχε αγοράσει το ακίνητο από την Εθνική Leasing, στο πλαίσιο πλειοδοτικού διαγωνισμού, με ένα τίμημα ύψους 8,45 εκατ. ευρώ.