Skip to main content

Η ιστορία και τα μυστικά του φραπέ στην 82η ΔΕΘ (φωτο)

Μουσείο αφιερωμένο στην αγαπημένη συνήθεια των Θεσσαλονικέων, τον φραπέ, με την ευκαιρία των 60 χρόνων από την εφεύρεσή του από τον Δημήτρη Βακόνδιο.

Ένα τεράστιο ποτήρι νεσκαφέ το οποίο κυριολεκτικά αναδύεται από τα έγκατα της γης είναι από τα πρώτα πράγματα που βλέπουν οι επισκέπτες του μουσείου του φραπέ που βρίσκεται στην 82η ΔΕΘ με την ευκαιρία των 60 χρόνων από την εφεύρεση του ροφήματος στην 22η Έκθεση το 1957.

Στο Μουσείο οι επισκέπτες μαθαίνουν για τα επτά βήματα παραγωγής του νεσκαφέ, πληροφορίες για την ιστορική αναδρομή του καφέ αλλά και την εφεύρεση του φραπέ από τον Δημήτρη Βακόνδιο.

Σύμφωνα με τον Θωμά Αλεξόπουλο, υπεύθυνο marketing της Nescafe, αυτό που ελκύει την προσοχή πολλών επισκεπτών είναι η παραγωγική διαδικασία και συγκεκριμένα το στάδιο μετά την άλεση όπου αυτό που γίνεται στον στιγμιαίο καφέ είναι το φιλτράρισμα του. "Από το φιλτράρισμα πετιέται το κατακάθι και κρατιέται το φυσικό εκχύλισμα. Πολύς κόσμος δεν το γνώριζε αυτό, το βλέπουν σαν προσομοίωση στο μουσείο.