Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022
x

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ 51ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΓΙΑ 42 ΧΡΟΝΙΑ

Σε ασφαλές περιβάλλον βρίσκεται πλέον η 51χρονη γυναίκα που αποκαλύφθηκε ότι ήταν κλεισμένη στο σπίτι της στη Λάρισα για 42 χρόνια.

Αίσθηση προκαλεί από το πρωί η αποκάλυψη ότι μια 51χρονη γυναίκα στη Λάρισα ήταν κλεισμένη στο σπίτι της για 42 χρόνια.

Διαβάστε: Λάρισα: 51χρονη δεν βγήκε από το σπίτι της για 42 χρόνια - Πώς αποκαλύφθηκε το δράμα

Η ιστορία αποκαλύφθηκε όταν το Σάββατο η μητέρα της, 76 ετών, κατέρρευσε και πέθανε στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμεναν. Ο θάνατός της οφείλεται σε παθολογικά αίτια, ωστόσο ήταν η αφορμή για να αποκαλυφθεί η ιστορία της κόρης της, η οποία δεν ήταν άγνωστη στη γειτονιά και την ευρύτερη οικογένεια.

Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων της οικογένειας στη Λάρισα η 51χρονη γυναίκα αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα ψυχικής υγείας. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες βρισκόταν στα όρια του αυτισμού, χωρίς ωστόσο να υπάρχει σαφήνεια γύρω από την κατάστασή της.

Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες είναι ένα άτομο που παρά τα προβλήματα θα μπορούσε να επανανταχθεί, ωστόσο παρά τις παρακινήσεις του συγγενικού περιβάλλοντος είχαν επιλέξει η γυναίκα να παραμένει στο σπίτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά από εισαγγελική παρέμβαση η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου εκλήθη και διερευνά ήδη τις συνθήκες διαβίωσης της 52χρονης. Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι η γυναίκα βρίσκεται σε ασφαλές περιβάλλον με συγγενικά πρόσωπα στο πλευρό της.

Η ανακοίνωση των κοινωνικών λειτουργών του δήμου Λάρισας

Ανακοίνωση για παρέμβαση Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Λαρισαίωνσε υπόθεση πολυετούς εγκλεισμού γυναίκας

Σχετικά με περιστατικό πολυετούς εγκλεισμού ενήλικης γυναίκας σε διαμέρισμα στην πόλη της Λάρισας που είδε το φως της δημοσιότητας και απασχολεί έντονα τα ΜΜΕ, επισημαίνουμε τα εξής:

Το περασμένο Σάββατο 18 Ιουνίου, οι τοπικές αστυνομικές αρχές ζήτησαν τη συνδρομή των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων για την συγκεκριμένη υπόθεση.
Από εκείνη τη στιγμή έως και σήμερα κοινωνική λειτουργός και στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, βρίσκονται δίπλα στην συγκεκριμένη γυναίκα.

Οι έμπειροι κοινωνικοί λειτουργοί του Δήμου μας έχουν διαμορφώσει μια πρώτη αλλά σαφή εικόνα για την υπόθεση και σταδιακά δρομολογούνται πρόσφορα μέτρα αποκατάστασης.

Η εν λόγω γυναίκα βρίσκεται σε περιβάλλον ασφάλειας με την ευθύνη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων και σε συνεργασία με το συγγενικό της περιβάλλον, το οποίο κινητοποιήθηκε άμεσα.

Τα στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών αντιλαμβάνονται πλήρως το μεγάλο ενδιαφέρον των ΜΜΕ, απευθύνουν ωστόσο έκκληση, να αποφευχθεί μια πιθανή δευτερογενής κακοποίηση της γυναίκας, με την υπερβολική δημοσιότητα της υπόθεσης. Απευθύνομαι έκκληση για σεβασμό στη διαχείριση του θέματος.

Επαναλαμβάνουμε ότι η γυναίκα βρίσκεται σε ασφαλές περιβάλλον, σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τους κοινωνικούς λειτουργούς του Δήμου Λαρισαίων, ενώ κοντά της βρίσκονται και συγγενικά της πρόσωπα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ