Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020
x

ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ

Προεκλογικές συγκεντρώσεις, οι ιαχές για τον ερχομό του Ελευθέριου Βενιζέλου και ερωτικά δράματα πέρασαν μπροστά από τα μάτια των θεατών.

Η ιστορία του Λευκού Πύργου και μέσω αυτής η πορεία της Θεσσαλονίκης στον χρόνο ζωντάνεψε μπροστά στα μάτια δεκάδων θεατών.

Η εναρκτήρια εκδήλωση των φετινών 54ων Δημητρίων πραγματοποιήθηκε μπροστά στο πιο γνωστό τοπόσημο της πόλης.

Προεκλογικές συγκεντρώσεις, οι ιαχές για τον ερχομό του Ελευθέριου Βενιζέλου και ερωτικά δράματα πέρασαν μπροστά από τα μάτια των θεατών κάτω από τον βαμμένο με τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος ουρανού και τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα στον Θερμαϊκό, μπροστά από τον Λευκό Πύργο, άραξε ένα πλοίο, το οποίο μετατρέπεται ειδικά για σήμερα σε πλωτό κινηματογράφο με την συνοδεία της ομάδας κρουστών «Κρούσις». Το καράβι θα θυμίσει τον θρυλικό πλωτό κινηματογράφο «Κουρσάλ», τον πρώτο πλωτό κινηματογράφο της Ιστορίας, που έπλεε στον Θερμαϊκό, πριν από 100 χρόνια.

Οι εναρκτήριες εκδηλώσεις θα συνεχίσουν με το video mapping πάνω στον Λευκό Πύργο.

«Ιστορίες του Λευκού Πύργου» ένα πολυθέαμα, που υλοποιείται σε συνεργασία με την Parallaxi, το ΚΘΒΕ, την ΟΜΜΘ ΜΟΥΣΑ, το Κρατικό Ωδείο, την ομάδα «Κρούσις», το ΦΚΘ, το «Κρουστόφωνο», την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και τη συμβολή μεμονωμένων καλλιτεχνών.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ