Skip to main content

Η «JP AVAX» στην Πολωνία

Η νέα ανάθεση έργου αφορά την ανακατασκευή της οδικής αρτηρίας «Trasa Torunska».
Η ελληνικών συμφερόντων κατασκευαστική-τεχνική εταιρεία «JP AVAX», σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού πολωνικού τύπου, επεκτείνει την παρουσία και τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες στην Πολωνία αναλαμβάνοντας νέα έργα εκσυγχρονισμού και ανακατασκευής κομβικών οδικών αρτηριών, σε διάφορες περιφέρειες και περιοχές της χώρας.

Σε ανακοίνωση του ελληνικού γραφείου ΟΕΥ στη Βαρσοβία, η  νέα ανάθεση έργου αφορά την ανακατασκευή της οδικής αρτηρίας «Trasa Torunska», μίας πολυσύχναστης λεωφόρου από την οποία διέρχονται ημερησίως περί τις 120 χιλιάδες οχήματα. Η ανακατασκευή της συγκεκριμένης οδικής αρτηρίας εντάσσεται στο γενικότερο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του κεντρικού και περιφερειακού οδικού δικτύου της Πολωνίας, ενόψει και της διοργάνωσης του προσεχούς «Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου – EURO 2012». Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εργασιών τα σχέδια προβλέπουν την κατασκευή 13 συνολικά χιλιομέτρων με ακουστικές οθόνες και τμήμα 2,5 χιλιομέτρων με γυάλινα τούνελ.

Παράλληλα η εταιρία «JP AVAX», στο πλαίσιο της μόνιμης και δυναμικής της παρουσίας στον κατασκευαστικό τομέα στην Πολωνία, υπέγραψε τον περασμένο Αύγουστο με την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Εθνικών Οδών και Αυτοκινητοδρόμων του Πολωνικού Υπουργείου Υποδομών συμφωνία, συνολικού ύψους 869 εκατομμυρίων ζλότυ περίπου για την ανακατασκευή τμήματος 7,1 χιλιομέτρων της περιφερειακής οδικής αρτηρίας «Torunska», εντός της ευρύτερης πολεοδομικής περιοχής της Βαρσοβίας.

Τέλος και σύμφωνα με δηλώσεις του αρμοδίου διευθυντικού στελέχους για θέματα ανάπτυξης της επιχείρησης, η εταιρία θα ανταποκριθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην νέα αυτή επένδυση-πρόκληση που καλείται να υλοποιήσει και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου τηρηθούν τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα υλοποιήσεως του έργου.




                            Ο Προϊστάμενος
                               Θεόδωρος Ξυπολιάς
                               Σύμβουλος Α΄Ο.Ε.Υ.