Skip to main content

Η Καβάλα διεκδικεί το Εφετείο Ανατολικής Μακεδονίας

Οι φορείς της Καβάλας με δηλώσεις τους κρίνουν επιτακτική την ανάγκη ίδρυσης Εφετείου στην πόλη, υπογραμμίζοντας την παρούσα καθυστέρηση εκδίκασης των υποθέσεων.
Επιτακτική κρίνεται η ανάγκη ίδρυσης Εφετείου Ανατολικής Μακεδονίας με έδρα την Καβάλα σύμφωνα τόσο με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Χρυσόστομο Καβρεκάκη όσο και με το δήμο και τη νομαρχία Καβάλας . Ο κ. Καβρεκάκης έθεσε το αίτημα υπόψη του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Νίκου Δένδια κατόπιν των εγκαινίων του νέου Δικαστικού Μεγάρου της πόλης.

Στις  δηλώσεις του  κατά τη διάρκεια της τελετής ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου  αφού τόνισε τη σπουδαιότητα της ολοκλήρωσης της κατασκευής του νέου Δικαστικού Μεγάρου υπογράμμισε τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη συγκέντρωση έξι πρωτοδικείων της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στο Εφετείο Θράκης.  Ως αποτέλεσμα υφίσταται μεγάλη καθυστέρηση εκδίκασης των υποθέσεων και η απονομή δικαιοσύνης δεν γίνεται με τρόπο πού αρμόζει . Χαρακτηριστικά ο κ. Καβρεκάκης ανέφερε πως οι κάτοικοι της ανατολικής Μακεδονίας έχουν περιέλθει σε δικαστική ομηρία και κάλεσε τους αρμόδιους φορείς να σώσουν το κύρος της δικαιοσύνης αποφορτίζοντας το Εφετείο Θράκης «για να ανακαλύψει το Εφετείο την ουσία του».

Από την πλευρά τους ο δήμαρχος Καβάλας κ. Κωστής Σιμιτσής και ο Νομάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Καλλιοντζής εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ολοκλήρωση του Δικαστικού Μεγάρου , αλλά παράλληλα τόνισαν και την ανάγκη δημιουργίας Εφετείου στην πόλη.  Στην παραπάνω πρόταση αντιδρά ο δήμαρχος Δράμας κ. Θωμάς Μαργαρίτης ο οποίος ως έδρα του νέου Εφετείου προτείνει την πόλη του, που, όπως τονίζει, βρίσκεται στο κέντρο της περιοχής.