Skip to main content

Η καλή χημεία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα

Η στήριξη της Μαρίας Σπυράκη στον Λάζαρο Κυρίζογλου για την προεδρία της ΚΕΔΕ και οι καλές σχέσεις του πρωθυπουργού με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης

-Όχι μόνο δεν την κρύβει, αλλά κάνει και αγώνα. Η στήριξη της Μαρίας Σπυράκη στον Λάζαρο Κυρίζογλου, στον αγώνα του τελευταίου για τη διεκδίκηση της προεδρίας της ΚΕΔΕ, είναι δεδομένη και δηλωμένη. Στο Thessaloniki Summit συναντήθηκαν, φωτογραφήθηκαν και η ευρωβουλευτής δεν έκρυψε την προτίμησή της στο πρόσωπο του δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης για τις εκλογές στο τέλος του μήνα.

-Σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως η υποεκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ στο Thessaloniki Summit. Πριν από ένα χρόνο στο Hyatt στις τριμερείς και τετραμερείς, στις σημαντικές εκδηλώσεις των φορέων της Θεσσαλονίκης και στα μεγάλα εξωστρεφή events η παρουσία στελεχών, βουλευτών και πολιτευτών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εμφανής. Το ίδιο και της ΝΔ. Τώρα, μόνον ένας Σωκράτης Φάμελλος βρέθηκε να πάει στο Thessaloniki Summit του ΣΒΕ. Μάλλον θα πρέπει να το κοιτάξουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

-Η παρουσία της Άννας Διαμαντοπούλου στο Thessaloniki Summit ήταν εξαιρετικά διακριτική. Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που ήταν μόνη της, είτε είχε επαφές με πολύ συγκεκριμένα κυβερνητικά στελέχη. Οι παλιοί... σύντροφοι από το ΠΑΣΟΚ ήταν άλλωστε απόντες.

-Ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ με την παρουσία του στο Thessaloniki Summit γι' ακόμη μια χρονιά υπενθύμισε με εμφατικό τρόπο τη σημασία που δίνουν οι ΗΠΑ στο θεσμό, όπως και σε κάθε θεσμό, που αποσκοπεί στη συνεργασία των κρατών της βαλκανικής. Βλέπετε το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και για τα συμφέροντα των ΗΠΑ, γεωπολιτικά και οικονομικά. Όπως το ίδιο ισχύει και για την Κίνα, καθώς η παρουσία της πρέσβειρας, Τσανγκ Τσούι, δεν πέρασε απαρατήρητη, ούτε από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος στο δείπνο έσπευσε να τη ρωτήσει εάν ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζιπίνγκ, έφυγε ευχαριστημένος από τις συναντήσεις με την ελληνική κυβέρνηση και τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, για να πάρει καταφατική απάντηση.

-Τα φώτα της δημοσιότητας πάντως στο Thessaloniki Summit έπεσαν, όπως ήταν αναμενόμενο, πάνω στον Ζόραν Ζάεφ. Η παρουσία σκοπιανών μέσων και δημοσιογράφων στο Thessaloniki Summit ήταν πολυπληθής, ενώ μετά την κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Ζάεφ έκανε πρώτα τις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους της χώρας του, στη μητρική τους γλώσσα, και ακολούθως μίλησε και απάντησε στις ερωτήσεις των Ελλήνων δημοσιογράφων, στα αγγλικά. Πριν και μετά τις δηλώσεις προτίμησε να καπνίσει από ένα τσιγάρο στο αίθριο του Hyatt, με τους συνεργάτες του, διαβάζοντας πάντως όσα αναπαράγονταν στα ΜΜΕ εκείνη την ώρα από το κινητό του.

-Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, έδωσε το παρών σε όλο το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Η καλή χημεία και σχέση των δυο ανδρών φάνηκε κι από τους εγκάρδιους χαιρετισμούς στο δείπνο του Thessaloniki Summit, όπου ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα μίλησε και στους ξένους ομοτράπεζούς του για τον «δήμαρχό μας» με τα πλέον εγκωμιαστικά λόγια.