Skip to main content

Η «σχολή Πολακισμού» και η απορία του Politico για τον Τσίπρα

Ο παραλογισμός στην πολιτική σκηνή, το κατόρθωμα Πολάκη που κάνει τον γύρο της Ευρώπης και το παιχνίδι της συνεκμετάλλευσης με την Τουρκία

Τον γύρο της Ευρώπης κάνει το "κατόρθωμα" του Παύλου Πολάκη και η επίθεση στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. «Απίστευτο πως ένα μέλος αριστερής κυβέρνησης επιτέθηκε τόσο ωμά σε άτομο με αναπηρία», γράφει το Politico. Το περιοδικό εκφράζει την απορία του για την μη αποκήρυξη του Σφακιανού από τον Αλέξη Τσίπρα.

Φαίνεται πως το Politico δεν κατανόησε τι σημαίνει ηθικό πλεονέκτημα για την Αριστερά. Η αλήθεια είναι ότι και πολλοί Έλληνες δεν το ήξεραν, αλλά τώρα το έμαθαν. Από την άλλη όμως πώς να αποκηρύξει ο Τσίπρας τον Πολάκη; Θέλει ψυχικό σθένος για να αποκηρύξει κάποιος τον εαυτό του. Ο Τσίπρας στα μόνα που διακρίνεται είναι να αυξάνει το χρέος και να βρίζει τους Έλληνες πατριώτες. [Α, ναι, και στα σωστά ελληνικά].

Το σκάνδαλο Πετσίτη-Παππά καλύφθηκε από τις καταγγελίες Μαρινάκη για το σκάνδαλο με τις άδειες τηλεοπτικών σταθμών και τον Καλογρίτσα. Το καινούργιο αυτό σκάνδαλο καλύπτεται με την αήθη -και συνήθη- συμπεριφορά του Πολάκη, που ιδρύει Σχολή Πολακισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα, ψάχνει ένα καινούργιο σκάνδαλο των στελεχών του για να καλύψει τον πολακισμό. Κι έτσι θα προχωρά η Αριστερά. Το λέει κι η παροιμία: «Τόνα σκάνδαλο κρύβει το άλλο», ή κάπως έτσι.

Ο παραλογισμός στην πολιτική σκηνή. Ο Αλέξης Γεωργούλης, πριν από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του με τον ΣΥΡΙΖΑ, είχε ήδη κάνει συζητήσεις και με τη Ν.Δ.  Όπως είπε ο ηθοποιός στην ΕΡΤ 1, βρισκόταν σε συζητήσεις και με τη ΝΔ για τη συμμετοχή του στις ευρωεκλογές, χωρίς όμως να του έχει γίνει καμία επίσημη πρόταση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εφόσον δεν προχώρησε η "γαλάζια" συμφωνία πήγε στο απέναντι μαγαζί. Σταθερές οι ιδεολογικές απόψεις του Γεωργούλη.

Και ο ευρωβουλευτής Μιλτιάδης Κύρκος στο παιχνίδι της συνεκμετάλλευσης με την Τουρκία. Προχωράει η υπόθεση, και μας το λένε σιγά-σιγά μη και μας έρθει ξαφνικό όπως και με τα Σκόπια. Να υπογράψουμε κι αυτή τη συμφωνία στις Πρέσπες, να γίνει η λίμνη παγκόσμιο κέντρο παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας.

Ο Πολάκης δημοσιοποίησε μια φωτογραφία του με τέσσερα ΑΜΕΑ για να μας δείξει πόσο ευαίσθητος είναι. Πρόσεξα όμως στην φωτογραφία, ότι υπήρχε στο βάθος κάδρο με τον Βελουχιώτη. Τι μήνυμα μας στέλνει άραγε ο Πολάκης; Όταν ήταν στο ΚΚΕ δεν έμαθαν τι του "έσουραν" του Βελουχιώτη και γιατί τον έδιωξαν; Και δεν μιλάω για τις σφαγές Ελλήνων στα "γουναράδικα".

Δριμύ κατηγορώ κατά της ελληνικής κυβέρνησης εξαπολύει ο αυτοεξόριστος εισαγγελέας της Βενεζουέλας, Ζαΐρ Μουνταράι, που ασχολείται με την υπόθεση Βαθιώτη. Ο Μουνταράι καταγγέλλει ότι η Ελλάδα "εξαπάτησε την Ιντερπόλ" για να συλληφθεί από τον Μαδούρο ο Ελληνας αντικαθεστωτικός και προαναγγέλλει ότι θα υποβληθεί καταγγελία στην Ιντερπόλ για το ρόλο που έπαιξαν οι ελληνικές Αρχές, όπως υποστηρίζει.

Ο εισαγγελέας λέει ότι «η Βενεζουέλα δεν ζήτησε από την Ιντερπόλ τον Βαθιώτη καθώς είναι γνωστό ότι διώκει στελέχη της αντιπολίτευσης για πολιτικούς λόγους» και προσθέτει: «Ζήτησε την έκδοσή του η Ελλάδα, χρησιμοποιήθηκε δηλαδή μια τρίτη χώρα, σύμμαχος του Μαδούρο. Εδώ, όμως, υπάρχει μια απάτη».