Skip to main content

Η Καλυψώ Γούλα υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την Πρωτοβουλία

Στο 80% η συμμετοχή - Η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου έλαβε 25 ψήφους έναντι της συνυποψήφιάς της, Έλλης Χρυσίδου, την οποία ψήφισαν 21 άτομα.

Η Καλυψώ Γούλα θα είναι η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης  της Πρωτοβουλίας όπως προέκυψε από τη σημερινή εκλογική διαδικασία της δημοτικής παράταξης.

Η κ. Γούλα έλαβε 25 ψήφους έναντι της συνυποψήφιάς της Έλλη Χρυσίδου, την οποία ψήφισαν 21 άτομα. Στις ενδοπαραταξιακές εκλογές ψήφισαν 55 άτομα, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, από τους 68.

Η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θα διεκδικήσει εκ μέρους της δημοτικής παράταξης "Πρωτοβουλία", που κέρδισε έως τώρα δύο φορές τις δημοτικές εκλογές, τη διοίκηση του κεντρικού δήμου.

Μετά τη νίκη της, η κ. Γούλα στέλνοντας μήνυμα ενότητας δήλωσε: «είναι σημαντικό να παραμείνουμε ενωμένοι. Η «πρωτοβουλία δεν είναι απλά μια παράταξη που ήρθε, πέρασε και δεν ακούμπησε. Αφήνει καθημερινά το αποτύπωμά της. Υπάρχει ένα πρόγραμμα από το 2011 το οποίο είναι σε διαδικασία υλοποίησης. Συνεχίζουμε, θα συνεχίσουμε και πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι».

Η ίδια συνέχισε λέγοντας ότι τα στελέχη της Πρωτοβουλίας «σέβονται την απόφαση Μπουτάρη να αποχωρήσει αλλά θα διασφαλίσουν τη συνέχεια και την πορεία της Πρωτοβουλίας γιατί εκεί έξω είναι τόσος κόσμος που τους έχει ψηφίσει σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις και θέλει να τους ξαναψηφίσει, πιστεύοντας ότι πρέπει να συνεχίσουν τα στοιχεία που έχουν πρυτανεύσει μέσα στην πόλη και την έχουν κάνει να αλλάξει μετά από μια μακρά περίοδο, να παραμείνουν και να γίνουν ακόμα περισσότερα».

Η κ. Γούλα υπογράμμισε ακόμα τη σημασία της μεγάλης συμμετοχής εκλεκτόρων, καθώς όπως ανέφερε, προσήλθε περίπου το 80% της δημοτικής παράταξης, δηλαδή 55 κοινοτικοί και δημοτικοί σύμβουλοι , ενώ συνεχάρη και τη συνυποψήφιά της Έλλη Χρυσίδου.