Skip to main content

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρασημοφόρησε τον Ρόμπερτ Μενέντεζ

Η απονομή του Παρασήμου στον Αμερικανό γερουσιαστή, έγινε για τη συνεισφορά του στην εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας και ΗΠΑ

Το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής, απένειμε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μενέντεζ, σε τελετή που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η απονομή του Παρασήμου στον Αμερικανό γερουσιαστή, έγινε για τη συνεισφορά του στην εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας και ΗΠΑ και την προώθηση της ειρήνης και της συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή, όπως ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μενέντεζ: Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας

Στο εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ στάθηκαν σε κοινές δηλώσεις τους μετά τη συνάντησή τους ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, και ο Αμερικανός Γερουσιαστής και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Ο κ. Μενέντεζ σημείωσε ότι οι ΗΠΑ θεωρούν τη χώρα μας πυλώνα σταθερότητας για την προαγωγή της δημοκρατίας και της ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή, ενώ αναφερόμενος στην Τουρκία τόνισε πως δυστυχώς ο πρόεδρος Ερντογάν δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες και τώρα πρέπει να διαχειριστούμε την τρέχουσα πραγματικότητα.