Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019
x

Η ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΛΟ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ

Υπέγραψα απόφαση ότι όταν ένα επάγγελμα ασκείται έστω και με έλλειψη τυπικών προσόντων ο χρόνος ασφάλισης προσμετράται για τη σύνταξη, είπε ο υπουργός

Διασφαλίζονται ο χρόνος ασφάλισης και η σύνταξη για την καθαρίστρια από τον Βόλο, όπως ανέφερε σήμερα ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «news24/7», μεταξύ άλλων, ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε: «Σήμερα, κρίνεται στον Άρειο Πάγο η τύχη της καθαρίστριας από τον Βόλο. Σήμερα, υπέγραψα απόφαση ότι όταν ένα επάγγελμα ασκείται έστω και με έλλειψη τυπικών προσόντων, αλλά η άσκηση του επαγγέλματος αυτού δεν απαιτεί τέτοιου είδους δικαιολογητικά που να πιστοποιούν την κατάρτιση για την εργασία η οποία παρέχεται, τότε ο χρόνος ασφάλισης που έχει πληρωθεί είναι χρόνος που προσμετράται για τη σύνταξη. Επομένως, η καθαρίστρια θα πάρει τη σύνταξή της, δεν χρειάζεται ούτε πτυχίο, ούτε απολυτήριο λυκείου για να κάνει τη δουλειά της».

Τέλος, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων υπενθύμισε ότι, στο πλαίσιο της ευαισθησίας της κυβέρνησης για τους αποκλεισμένους και της ασκούμενης αντεγκληματικής πολιτικής, εδώ και δύο χρόνια έχει ψηφιστεί διάταξη βάσει της οποίας οι φυλακισμένοι δεν χάνουν τη σύνταξή τους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ