Skip to main content

Οι «Κένταυροι του Πηλίου» έκλεψαν τις εντυπώσεις στη Philoxenia (φωτο)

Τα πέντε άλογα του Ιππικού Φυσιολατρικού Ομίλου Μηλεών προσέλκυσαν μικρούς και μεγάλους επισκέπτες της έκθεσης Philoxenia στη ΔΕΘ.

Τα βλέμματα μικρών και μεγάλων κέντρισαν σήμερα στην διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia οι Κένταυροι του Πηλίου.

Η Βαγγελίτσα και ο γιος της ο Πήγασος, η Κασσάνδρα και η κόρη της η Ήρα, αλλά και η Μπέμπα, βρέθηκαν από το πρωί στον υπαίθριο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης για την Philoxenia. Τα πέντε άλογα του Ιππικού Φυσιολατρικού Ομίλου Μηλεών έκαναν μια βόλτα τα μικρά παιδιά μέσα στην Έκθεση.



«Αυτό που θέλουμε είναι ο κόσμος να γνωρίσει τα άλογα και να έρθει κοντά στη φύση», είπε στη Voria.gr ο Θανάσης Βήτος, από τους ιδρυτές του Ομίλου, που βρέθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη.



Ο Ιππικός-Φυσιολατρικός Όμιλος Μηλεών (Ι.Φ.Ο.Μ) βρίσκεται στη Στενάδα Κορώπη Μηλεών στο Πήλιο. Ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2006 από άτομα που αγαπούν τα άλογα και τη φύση. Όπως εξήγησε ο κ. Βήτος, «ο κόσμος δείχνει ενδιαφέρον για τις δραστηριότητές αλλά όταν φεύγει από εκεί είναι πολύ ικανοποιημένος».

Όσοι επισκέπτονται την περιοχή έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τη φύση και τις ομορφιές της από τη θέση του ιππέα. Ο Ιππικός Όμιλος προσφέρει με εκπαιδευμένους οδηγούς βουνού περιηγήσεις, ιππικά μαθήματα και εκδρομές. «Υπάρχει μεγάλη απήχηση τα τελευταία χρόνια και εμείς προσπαθούμε να προωθήσουμε τον εναλλακτικο τουρισμό, σε συνεργασία με ξενοδόχους και τοπικές αρχές. Ευτυχώς, το Πήλιο έχει τουριστική κίνηση όλες τις εποχές», υπογράμμισε ο κ. Βήτος.

Ο Θανάσης Βήτος και η Φωτεινή Παταβούκα, είναι ένα ζευγάρι που εδώ και 21 χρόνια ασχολείται με την εκτροφή των ελληνικών αλόγων (ράτσας Πίνδου).