Skip to main content

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων βάζει πλάτη για την 80η ΔΕΘ

Με πρωτοβουλία της υφυπουργού Μακεδονίας- Θράκης, συνεργασία των ΔΕΘ- Helexpo και της ΚΕΕΕ για τη φετινή επετειακή Διεθνή Έκθεση.

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος ρίχνει το ειδικό βάρος της για να στηρίξει τη φετινή επετειακή, 80η, Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που πραγματοποιείται στην δύσκολη συγκυρία των capital controls, του αυξημένου ΦΠΑ, αλλά και της αυξημένης εκλογολογίας.

Ελπίζεται ότι, μέσα από τη συνεργασία, η 80η ΔΕΘ θα πιάσει το στόχο για μια επιτυχημένη διοργάνωση, θα έχει συμμετοχές επιχειρηματικές αλλά και απήχηση στον κόσμο καθώς επιπλέον, από τις 31 Αυγούστου, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα αρχίσει να λειτουργεί στους 104,9 στα FM, στον άλλοτε "Ράδιο ΔΕΘ", το "Πρακτορείο".

Όπως τονίσθηκε από τον πρόεδρο της ΚΕΕΕ, Κωνσταντίνο Μίχαλο, η προσέγγιση αυτή που επεκτείνει στον επιμελητηριακό κόσμο την ήδη θεμελιωμένη συνεργασία μεταξύ ΔΕΘ- Helexpo και Επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης, δεν θα έχει ευκαιριακό αλλά σταθερό χαρακτήρα, που θα σφραγιστεί με την υπογραφή σχετικού Μνημονίου στη διάρκεια της 80ης ΔΕΘ ( 5-13/9/2015).

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε μετά από συνεδρίαση του δ.σ. της ΔΕΘ- Helexpο και, μετά από πρωτοβουλία που ανέλαβε η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά, η οποία σαν εποπτεύουσα της ΔΕΘ - Helexpo επεδίωξε να συμβάλλει για να υποστηριχθεί η προσπάθεια της διοίκησης του διοργανωτή φορέα. "Η 80η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, πρέπει να είναι η Έκθεση της ελπίδας", είπε η υφυπουργός, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση πιστεύει πως "η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι η ψυχή της ανάπτυξης της χώρας".

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι δράσεις μεταξύ ΚΕΕΕ και ΔΕΘ - Helexpo που θα αναπτυχθούν στο επόμενο διάστημα αλλά ήδη αποφασίσθηκε ότι στο επόμενο διάστημα "η ΚΕΕΕ θα βάλει τις τελευταίες πινελιές που θα χρειαστούν, για να μην υπάρξουν κενά στους εκθεσιακούς χώρους". Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Μίχαλος, τόσο η ΚΕΕΕ όσο και το ΕΒΕΑ θα συμμετέχουν με περίπτερα στην Έκθεση ενώ η Κεντρική Ένωση θα κινητοποιηθεί για να συμμετάσχουν Επιμελητήρια και από άλλες περιφέρειες της χώρας καθώς ήδη η επιμελητηριακή συμμετοχή από Θεσσαλονίκη και Μακεδονία, είναι σημαντική.

Πέραν αυτών, η ΚΕΕΕ, στο πλαίσιο της 80ης ΔΕΘ, θα διοργανώσει μία ακόμη ιδιαίτερη εκδήλωση όλων των Επιμελητηρίων της Ελλάδας, πέραν της συνέλευσης που κάθε χρόνο, πραγματοποιεί η Ένωση, στη Θεσσαλονίκη, στη περίοδο της Διεθνούς Έκθεσης. Πέρα από την καθαρώς οικονομική δυσπραγία, η 80η ΔΕΘ έχει να αντιμετωπίσει και το ενδεχόμενο εκλογών μα και την εκλογολογία.

"Θέλουμε οικονομική και πολιτική σταθερότητα, ο κόσμος της αγοράς. Το έχουμε τονίσει ότι οι εκλογές πρέπει να γίνονται ανά τέσσερα χρόνια, αλλά αν τελικώς δεν μπορούν να αποφευχθούν, τότε να γίνουν το δυνατόν γρηγορότερα, για να σταματήσει η μόνιμη εκλογολογία", υποστήριξε ο κ. Μίχαλος.

Την ίδια ακριβώς θέση διατύπωσε και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, προσθέτοντας ότι το ΕΕΘ κάνει ότι για να υποστηρίξει τη συμμετοχή των μελών του στη Διεθνή Έκθεση, επιδοτώντας κατά τα 2/3 τη δαπάνη της επιχείρησης για την ενοικίαση των stands.

Από πλευράς της διοίκησης της ΔΕΘ-Helexpo, τόσο ο πρόεδρος όσο και ο διευθύνων σύμβουλος, Τάσος Τζήκας και Κυριάκος Ποζρικίδης αντίστοιχα, υποστήριξαν ότι στο επόμενο διάστημα η ΔΕΘ θα καταφέρει να καλύψει με συμμετοχές όλα περίπτερα του εκθεσιακού κέντρου, ενώ υπογράμμισαν ότι η Έκθεση θέλουν και πρέπει να μείνει μακρυά από τις εκλογές, παρότι αναμένονται επισκέψεις και ομιλίες πολιτικών με αφορμή τη λειτουργία της 80ης ΔΕΘ.

Την ανακοίνωση για το ραδιοφωνικό σταθμό "Πρακτορείο", σταθμό που θα λειτουργεί το ΑΠΕ- ΜΠΕ, έκανε ο πρόεδρος του, Μιχάλης Ψύλος.