Skip to main content

Η κεταμίνη η μόνη εξωγενής ουσία στην Τζωρτζίνα - Πώς επέδρασε με τη φαρμακευτική αγωγή

Όλες οι υπόλοιπες ουσίες που εντοπίστηκαν ήταν αυτές που χορηγούνταν από το νοσοκομείο στο 9χρονο κορίτσι, λένε ιατροδικαστικές πηγές στη Voria

Η κεταμίνη ήταν η μόνη εξωγενής ουσία που χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα όπως εντοπίστηκε από τις τοξικολογικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στην 9χρονη. Όμως, η χορήγηση κεταμίνης παρουσία και άλλων κατασταλτικών φαρκάκων που έπαιρνε η μικρή ήταν εξαιρετικά τοξική και θανατηφόρα.

Διαβάστε επίσης - Και άλλες ουσίες βρέθηκαν στον οργανισμό της Τζωρτζίνας -Τι δείχνουν οι τοξικολογικές

Όπως αναφέρουν ιατροδικαστικές πηγές στη Voria.gr, όλες οι υπόλοιπες ουσίες που εντοπίστηκαν στις εξετάσεις της Τζωρτζίνας ήταν αυτές που χορηγούνταν από το νοσοκομείο στο 9χρονο κορίτσι. Οι ουσίες αυτές, βέβαια, έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών και πραγματοποιείται ποσοτικός έλεγχος για τη δοσολογία τους.

Σημειώνεται πως στον οργανισμό της Τζωρτζίνας εντοπίστηκαν βενζοδιαζεπίνες αλλά και η λιδοκαΐνη και πριλοκαΐνη, που είναι τοπικά αναισθητικά. Όπως αναφέρουν οι πηγές, χορηγούνται στον ασθενή για να ελαχιστοποιείται ο πόνος.

Όμως, η χορήγηση της κεταμίνης, παρουσία των υπόλοιπων ενώσεων που χορηγήθηκαν από τους θεράποντες ιατρούς ή ήταν μέρος της αγωγής της, επιδείνωσε αρκετά την κατάσταση.

Έτσι, ακόμα και μικρότερη ουσία κεταμίνης να χορηγούνταν στον οργανισμό της μικρής, θα μπορούσε να επιφέρει και πάλι τον θάνατο.