Skip to main content

Η Κίνα ξεκινά εμβολιασμούς σε παιδιά από 3 ετών και άνω

Ο ασιατικός γίγαντας έχει ήδη χορηγήσει σχεδόν 800 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά της covid-19 μέχρι στιγμής σε ενήλικες άνω των 18 ετών.

Η Κίνα προετοιμάζεται να εμβολιάσει τα παιδιά ήδη από την ηλικία των 3 ετών κατά της covid-19, ανακοίνωσε σήμερα το εργαστήριο Sinovac, γεγονός που θα καταστήσει τη χώρα την πρώτη παγκοσμίως που θα εμβολιάσει τα μικρά παιδιά κατά του SARS- CoV-2.

Ο ασιατικός γίγαντας, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο νέος κορωνοϊός στο τέλος του 2019, έχει ήδη χορηγήσει σχεδόν 800 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά της covid-19 μέχρι στιγμής σε ενήλικες άνω των 18 ετών.

Η Κίνα, η οποία έχει σχεδόν εξαλείψει την επιδημία στο έδαφός της από τον Μάιο του 2020, ελπίζει να εμβολιάσει τουλάχιστον το 70% του πληθυσμού της, δηλαδή περίπου ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους, ως το τέλος του έτους.

Σε αυτό το πλαίσιο εκπρόσωπος του κινεζικού εργαστηρίου Sinovac, που παράγει ένα από τα τρία εμβόλια κατά της covid-19 που χορηγούνται μέχρι στιγμής στην Κίνα, δήλωσε ότι το σκεύασμα Coronavac, από το οποίο απαιτούνται δύο δόσεις, θα μπορέσει να χορηγηθεί σε ανήλικους.

«Το εμβόλιο της Sinovac εγκρίθηκε τις τελευταίες ημέρες για τα παιδιά ηλικίας 3 με 17 ετών», εξήγησε.

Ο εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε πότε θα αρχίσει να χορηγείται το εμβόλιο στα παιδιά, καθώς το χρονοδιάγραμμα καθορίζεται από το υπουργείο Υγείας.

Το κινεζικό εργαστήριο έχει ολοκληρώσει τις κλινικές δοκιμές σε παιδιά και εφήβους, τα αποτελέσματα των οποίων πρόκειται να δημοσιευθούν στο βρετανικό επιστημονικό περιοδικό The Lancet, εξήγησε ο ίδιος.

Εκτός από το Sinovac στην Κίνα χορηγείται στους ενήλικους ένα εμβόλιο της κινεζικής εταιρείας Sinopharm (δύο δόσεις) και ένα της Cansino Biologics (μονοδοσικό).

Τα εργαστήρια αυτά έχουν επίσης ξεκινήσει κλινικές δοκιμές σε ανήλικους. Συνολικά περίπου 20 υποψήφια κινεζικά εμβόλια κατά της covid-19 βρίσκονται σε φάση κλινικών δοκιμών, επεσήμανε την Κυριακή ο Ζενγκ Ζονγκγουέι αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

Τα προϊόντα της Sinovac και της Sinopharm έχουν εγκριθεί για χρήση από ενήλικες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και χορηγούνται σε πολλές χώρες παγκοσμίως.

Πηγή: ΑΜΠΕ