Skip to main content

Η υπερήφανη κυρα - Τασία και το νέο παραλήρημα του Ερντογάν

Το βιολί της κυρα - Τασίας, το νέο αλαζονικό παραλήρημα Ερντογάν και η εκδήλωση για την Ποντιακή Γενοκτονία στην Άγκυρα.

Πόση άγνοια (ή αθλιότητα;) περιέχει η επαναλαμβανόμενη συνεχώς ανακοίνωση στα ΜΜΕ ότι δεν υπάρχουν Έλληνες τραυματίες στις Βρυξέλλες, προσθέτοντας ότι υπάρχουν δύο Κύπριοι; Τι είναι οι Κύπριοι, δεν είναι Έλληνες;

Δεν γνωρίζουν άραγε -πολιτικοί και δημοσιογράφοι- ότι σε τέτοιες περιπτώσεις η διάκριση είναι μεταξύ «Ελλαδιτών» και «Κυπρίων»; Η διεθνιστική -τόσο της Αριστεράς όσο και της Νεοταξίτικης, τα δύο άκρα συναντώνται- προπαγάνδα, τόσο πολύ μας έχει εμποτίσει; Δεν είναι οι Κύπριοι Έλληνες, αλλά είναι κάποιοι «επιφανείς» που έχουν μεν ελληνικά πιστοποιητικά αλλά μισούν τον ελληνισμό πιο πολύ από την αλήθεια;

Η κυρα-Τασία το βιολί της. Δεν είναι πράγματι σε θέση να καταλάβει τα αυτονόητα. Κυριαρχούν τα ορμέμφυτα. Επανέλαβε ότι «είμαστε υπερήφανοι για τις πολιτικές που ακολουθήσαμε, με σεβασμό στην διεθνή και ευρωπαϊκή νομιμότητα, αλλά και για το μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, το οποίο αναπτύχθηκε, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη».

Μάλιστα. Οι περισσότεροι από τους τρομοκράτες πέρασαν από την Ελλάδα με την πολιτική των ανοικτών συνόρων της σημερινής κυβέρνησης, όπου δεν γινόταν κανένας έλεγχος για το ποιος είναι ποιος. Και είναι υπερήφανη η κυρα-Τασία γι’ αυτό.

Όπως είναι υπερήφανη προφανώς, που όποτε καπνίσει σε κάθε εισερχόμενο εμποδίζει την κίνηση των τρένων, σε μια χώρα που υποφέρει εξαιτίας του. Και διαμαρτύρεται έντονα μάλιστα, που σε Κέντρο της Ηπείρου δημιουργήθηκε ένταση επειδή «οι σκηνές δεν είχαν θέρμανση και ο ηλεκτροφωτισμός δεν ήταν επαρκής».

Κι αφού είναι υπερήφανη, πώς δεν αντέδρασε που τους λαθρομετανάστες εχθές τους μετέφερε η «δεύτερη φορά Αριστερά» με χειροπέδες; Και που ενώ έκλεισε την Αμυγδαλέζα τώρα ανοίγει δεκάδες άλλες Αμυγδαλέζες σε όλη την επικράτεια; Μια ζωή μέσα στα δήθεν και στον υποκριτικό ανθρωπισμό (για τους άλλους το ενδιαφέρον, όχι για τους Έλληνες).

Απίστευτο… Εκδήλωση για την Ποντιακή Γενοκτονία στην Άγκυρα, την οποία γενοκτονία ο «φιλέλληνας» Φίλης και η ρεπουσέικη ομάδα την αρνούνται. Η αφίσα κυκλοφορεί, αλλά είναι άγνωστο πώς θα αντιδράσει η Άγκυρα (για να μη στενοχωρήσει τον Φίλη). Μεταξύ των ομιλητών διακρίναμε και τους Έλληνες, Φάνη Μαλκίδη και Βλάση Αγτζίδη. Είναι εντυπωσιακό πάντως να μιλούν Τούρκοι ιστορικοί για την ποντιακή γενοκτονία, την ώρα που εδώ η γνωστή εθνοφοβική παρέα που ξεχαρβαλώνει την παιδεία (ό,τι απέμεινε) προσπαθεί να την θάψει…

Πολύ το προχωράει ο Ερντογάν. Σε ένα πρόσφατο αλαζονικό παραλήρημα κάλεσε τους Τούρκους να προχωρήσουν σε νέα «μάχη του Μαντζικέρτ», τονίζοντας τον συμβολισμό αυτή της ιστορικής μάχης που ήταν η νίκη κατά του γενναίου αυτοκράτορα Ρωμανού Δ΄ Διογένη (1071 μ.Χ.) και η απαρχή της κατάληψης της Μικράς Ασίας από τους μουσουλμάνους Σελτζούκους.

Εκείνο που δεν είπε, είναι ότι ο Ρωμανός ηττήθηκε μετά από προδοσία του Ανδρόνικου, που διεκδικούσε τον θρόνο. Θα μού πεις, ξέρει ότι αν χρειαστεί θα βρει πολλούς Ανδρόνικους στην Ελλάδα.

Έγραψε ο Περικλής Γιαννόπουλος: «Όσοι σκιάζονται να σκεφθούν ελεύθερα, όσοι φοβούνται να σταθούν ορθοί, ας μείνουν βυθισμένοι στο ροχαλητό τους. Αυτοί δεν μπορούν να προσφέρουν».