Skip to main content

Η κυβέρνηση αποκαθιστά την αδικία σε βάρος του Ηρακλή

Η πολιτεύτρια Α' Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ, Αφροδίτη Λατινοπούλου, γράφει για τη σημασία της λύσης που δόθηκε με τα ακίνητα της ιστορικής ομάδας της πόλης

*της Αφροδίτης Λατινοπούλου

Με την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών της 4-2-2021 λύνεται με τον πιο δίκαιο και επωφελή για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη τρόπο το πρόβλημα που αφορούσε τα ακίνητα των "Χορτατζήδων" και της "Μίκρας" που συνδέονται με την ιστορία και τις δραστηριότητες του ιστορικού και λαοφιλούς Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για μια οριστική λύση του προβλήματος συναντά την μεγάλη και αναντίρρητη ανάγκη και το αντίστοιχο αίτημα των φίλων του Ηρακλή και όλων εκείνων των Ελλήνων φιλάθλων που αντιλαμβάνονται την κατάσταση που είχαμε οδηγηθεί ως άδικη και αδιέξοδη.

Η προσφορά του Ηρακλή στον αθλητισμό έχει καταγραφεί με χρυσά γράμματα και συνδέεται άρρηκτα με την προσφορά των αθλητών των μελών και των φίλων του στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης και κυρίως στην πατρίδα μας την Ελλάδα.

Με την νομοθετική ρύθμιση ουσιαστικά δρομολογούνται οι παρακάτω ενέργειες:

α) παραχωρείται η χρήση των ακινήτων των "Χορτατζήδων" και της "Μίκρας" στο σωματείο "Νέος Γυμναστικός Σύλλογος Ηρακλής 1908" για την εξυπηρέτηση του αθλητικού σκοπού του

β) αναστέλλεται η διαδικασία είσπραξης οφειλών στην φορολογική αρχή και

γ) αναστέλλονται τα βάρη και τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης που έχουν επιβληθεί λόγω των οφειλών.

Αυτά για όσο διάστημα θα επιτελείται ο σκοπός για τον οποίο γίνεται η παραχώρηση δηλαδή ο αθλητικός σκοπός του σωματείου όπως αυτός ορίζεται και περιγράφεται στο καταστατικό του. Τι σηματοδοτεί αυτή η εξέλιξη;

Ότι ο "Νέος Γυμναστικός Σύλλογος Ηρακλής 1908" που λειτουργεί σήμερα σύμφωνα με τις διατάξεις περί σωματείων θα μπορεί στο εξής να χρησιμοποιεί και να καρπώνεται τα συγκεκριμένα ακίνητα. Θα μπορεί να τα χρησιμοποιεί με τον τρόπο που ο ίδιος θα αποφασίσει και θα μπορεί ελεύθερα και χωρίς εμπόδια να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ανάπτυξης και προόδου των αθλητικών του τμημάτων.

Η αθλητική και η οικονομική δραστηριότητα που θα δημιουργηθεί με βάση τα συγκεκριμένα ακίνητα θα ωφελήσει τον αθλητισμό, την κοινωνία της πόλης, την τοπική οικονομία αλλά και την ίδια την πολιτεία. Χωρίς αυτή τη ρύθμιση θα είχαμε αντίθετα τα συγκεκριμένα ακίνητα να ερημώνουν χωρίς καμία δυνατότητα παρέμβασης και αξιοποίησης αλλά και δραματικό περιορισμό της δραστηριότητας των αθλητικών τμημάτων που τα χρησιμοποιούν και μαρασμό της μεγάλης αυτής αθλητικής οντότητας που λέγεται Ηρακλής και κοσμεί με την παρουσία της τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα μας.

Τέλος είναι πολύ ευχάριστο και αισιόδοξο για το αθλητικό μέλλον της χώρας μας το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση του άρθρου 41 που έφερε στην Βουλή η Νέα Δημοκρατία υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα της Βουλής. Αναγνωρίζεται έτσι καταρχήν το δίκαιο της λύσης που προωθεί, η ωφελιμότητα της αλλά και η ολιγωρία των προηγούμενων κυβερνήσεων απέναντι σε μια άδικη και αδιέξοδη κατάσταση. Μπράβο σε όλους όσους συνέβαλαν στην λύση και καλή αρχή στην νέα προσπάθεια του Ηρακλή μας.

*Η Αφροδίτη Λατινοπούλου είναι πολιτεύτρια Α' Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία