Skip to main content

Δοκιμάζεται το «153» το Σάββατο-Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να διευρυνθεί

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο βουλευτές από τον χώρο της αντιπολίτευσης φέρονται να βρίσκονται σε προσέγγιση, τις τελευταίες ώρες.

Διερευνητικές κινήσεις προσέγγισης με κόμματα της αντιπολίτευσης φέρεται να κάνει στο παρασκήνιο η κυβέρνηση και ειδικότερα το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες μέρες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, στο πλαίσιο της προσπάθειας διεύρυνσης της κοινοβουλευτικής ομάδας που στηρίζει την κυβέρνηση.

Το οριακό «153» αναμένεται να δοκιμασθεί εκ νέου το Σάββατο το βράδυ, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για τον προϋπολογισμό του 2016, αν και οι πληροφορίες που έρχονται από το κυβερνητικό στρατόπεδο αναφέρουν ότι δεν αναμένονται νέες αποσκιρτήσεις. Ωστόσο, στο Μέγαρο Μαξίμου θέλουν να πάρουν τα μέτρα τους για τις επόμενες κρίσιμες ψηφοφορίες. Και για αυτό προετοιμάζονται. Η δήλωση της εκπροσώπου τύπου της κυβέρνησης, Ολγας Γεροβασίλη ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να μειωθεί η κοινοβουλευτική δύναμη της κυβέρνησης, αλλά μπορεί και να αυξηθεί, ερμηνεύθηκε κατ αρχήν ως προάγγελος ανοίγματος στον κ. Λεβέντη, αλλά κατά δεύτερον και ως κίνηση αναγγελίας μεμονωμένων συνεργασιών.

Για παράδειγμα, πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο βουλευτές από τον χώρο της αντιπολίτευσης φέρονται να βρίσκονται σε προσέγγιση, τις τελευταίες ώρες, από κυβερνητικά στελέχη. Οι εν λόγω βουλευτές, έχουν εκφράσει την κατ αρχήν πρόθεση τους να στηρίξουν δύσκολες κυβερνητικές πρωτοβουλίες στη Βουλή. Και για αποφυγή παρεξηγήσεων, να σημειώσουμε πως δεν προέρχονται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας