Skip to main content

Η κλήρωση και το πρόγραμμα της Εθνικής για το Mundobasket (video)

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει στο πλαίσιο του 6oυ ομίλου, τη Βραζιλία, το Μαυροβούνιο και τη Νέα Ζηλανδία.

Στον 6ο όμιλο της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ, η οποία θα διεξαχθεί το διάστημα 31 Αυγούστου-15 Σεπτεμβρίου στην Κίνα, κληρώθηκε η εθνική Ελλάδας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει στο πλαίσιο του γκρουπ, οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν στην πόλη Ναντζίνγκ, τη Βραζιλία, το Μαυροβούνιο και τη Νέα Ζηλανδία

Πρώτος αντίπαλος της εθνικής θα είναι το Μαυροβούνιο και το συγκρότημα του Θανάση Σκουρτόπουλου στοχεύει στην κατάκτηση μιας από τις πρώτες δύο θέσεις, οι οποίες δίνουν το «εισιτήριο» για τους «16» του Mundobasket.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του oμίλου της Εθνικής:

1 Σεπτεμβρίου

Ελλάδα - Μαυροβούνιο

Νέα Ζηλανδία - Βραζιλία

3 Σεπτεμβρίου

Μαυροβούνιο - Νέα Ζηλανδία

Βραζιλία - Ελλάδα

5 Σεπτεμβρίου

Βραζιλία - Μαυροβούνιο

Ελλάδα - Νέα Ζηλανδία

Σκουρτόπουλος: «Έτοιμοι για κάθε πρόκληση από την αρχή»

Ικανοποιημένος από την κλήρωση της «γαλανόλευκης» εμφανίστηκε σε δηλώσεις του, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

Ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος χαρακτήρισε θετική την κλήρωση, εξέφρασε την άποψη ότι «θα μπορούσαν να βρεθούν στον δρόμο μας πολύ πιο δύσκολοι αντίπαλοι», ενώ ξεκαθάρισε ότι ο στόχος της Εθνικής είναι να παρουσιαστεί «έτοιμη για κάθε πρόκληση από την αρχή της διοργάνωσης».

Παράλληλα, ο κ. Σκουρτόπουλος δήλωσε πεπεισμένος ότι, «αν παρουσιαστούμε στο επίπεδο όπου πιστεύουμε όλοι ότι ανήκουμε, θα έρθει η πρώτη πρόκριση και η Εθνική θα διεκδικήσει την καλύτερη δυνατή συνέχεια».