Skip to main content

Η κομπίνα στην Αλβανία με το πλαστό ελληνικό διαβατήριο

Το «εισιτήριο» για την Ευρώπη, η φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, η γενική απεργία και οι τουρκικές επενδύσεις στην Αλβανία.

Παρουσιαστής αλβανικής τηλεόρασης, με κρυφή κάμερα, δείχνει πως με 1.000 ευρώ στο χέρι, γίνεσαι κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου. Ο "έμπορος" αυτής της επιχείρησης δίνει εγγύηση 100% για την επιτυχία αυτής της υπόθεσης και θα μπορείς να αρχίσεις να εργάζεσαι με μια νέα ταυτότητα για μια νέα ζωή, σε όποια χώρα της Ευρώπης θέλεις.

Ο ίδιος τονίζει χαρακτηριστικά: «Ένας  πολίτης υπέβαλε μόνο 2 φωτογραφίες και το απαιτούμενο ποσό και σε τέσσερις ημέρες ή το πολύ σε μία εβδομάδα πήρε στο χέρι το ελληνικό διαβατήριο με στοιχεία ταυτότητας "Γιάννης Γκοργκούλας" / "Janis Gorgulas"».

Πώς μπορεί κάποιος να είναι αισιόδοξος με όσα είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή; Δεν λέω για την παροχές, που είναι χάνδρες για ιθαγενείς, αλλά για το γεγονός ότι δεν άκουσα ούτε μια λέξη για ανάπτυξη. Οι παροχές για την Αριστερά είναι, να παίρνει από την μεσαία τάξη, διαλύοντας δηλαδή τον παραγωγικό ιστό της χώρας, για να τα δώσει στους δυνάμει ψηφοφόρους της.

Η Αχτσιόγλου το είπε: «Εμάς μας ψηφίζουν οι φτωχοί». Τους νεόπτωχους όμως δεν τους σκέφθηκε. Παρόλο που οι διεθνιστές απεχθάνονται τον ελληνικό τρόπο σκέψης, καλό θα ήταν κάποιος να της μετέφερε το παρακάτω απόσπασμα του Αριστοτέλη. Τι σημαίνει η φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, που αποφάσισαν οι δανειστές και εκτελούν οι κυβερνώντες, το είπε ο φιλόσοφος:

Προϋπόθεση για την επιβίωση της δημοκρατίας θεωρεί ο Αριστοτέλης «την ύπαρξη μιας ισχυρής μεσαίας τάξης, αφού οι πλούσιοι επιδιώκουν την εγκαθίδρυση ολιγαρχίας, ενώ οι φτωχοί ρέπουν προς την οχλοκρατία και την κατάργηση του νόμου, που προστατεύει τους πλούσιους συμπολίτες τους».

Γράφει η αυστριακή εφημερίδα Wiener Zeitung: «Δεν αλλάζει τίποτα η νέα γενική απεργία», που πραγματοποιήθηκε εχθές. Είναι φανερό ότι οι γενικές απεργίες που προκηρύσσονται, γίνονται για να δείξουν οι συνδικαλιστές ότι υποστηρίζουν τα αιτήματα των ψηφοφόρων τους. Άλλο όφελος δεν βλέπω, αφού και τα αιτήματα είναι ανεδαφικά στην σημερινή εποχή.

Κατώτατο μισθό 751 ευρώ, ζητούσαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Μακάρι, αλλά μήπως θα έπρεπε να προτείνουν και τον τρόπο εξεύρεσης των χρημάτων; Δεν ξεχνώ, ότι λίγο πριν από την κρίση, η Αριστερά με τα σωματεία της, ζητούσαν 1.100 ευρώ κατώτερο μισθό. Ήξεραν ότι δανειζόμαστε κάθε χρόνο περί τα 40 δισ. για να αποπληρώσουμε τα προηγούμενα χρέη. Παρ’ όλα αυτά, κορόιδευαν τον λαό, ότι ενδιαφέρονταν γι’ αυτόν. Δεν θα αλλάξουν ποτέ.

Την τοποθέτηση Κύπριου ακολούθου άμυνας στην Ουάσιγκτον, αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο στη Λευκωσία. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι πριν λίγα χρόνια οι ΗΠΑ κρατούσαν αποστάσεις από κάθε θέμα άμυνας που αφορούσε τη Κύπρο, απαιτώντας μάλιστα και την απόσυρση αρμάτων μάχης και ελικοπτέρων αμερικανικής κατασκευής που είχε δωρίσει η Ελλάδα. Αν αρθεί και το εμπάργκο όπλων, θα σημαδοτήσει ότι πράγματι υπάρχει ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την Κύπρο.

Η "Air Albania", μια τουρκο-αλβανική αεροπορική εταιρεία που η κυβέρνηση έδωσε μεγάλη δημοσιότητα γι’ αυτήν, φαίνεται να έχει εξαφανισθεί από την κυκλοφορία τις τελευταίες ημέρες. Κυκλοφορούν φήμες ότι οι Τούρκοι της "Turkish Airlines", που έχουν το 49% των μετοχών της εταιρείας αυτής, αποφάσισαν να μη συνεχίσουν τις επενδύσεις τους στην Αλβανία.