Skip to main content

Η κόντρα στην Ευρωβουλή για τις Πρέσπες και το «χέρι» στον Μητσοτάκη

Οι ευρωπαϊκές πιέσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών, οι Μουτζαχεντίν της Αλβανίας και η χαμηλής τηλεθέασης φασαρία στη Βουλή.

Και στην Γερμανία έφτασε η αντιπαράθεση για τα Σκόπια, με τον αντιπρόεδρο της Κ.Ο. των Φιλελευθέρων στην Γερμανία, Αλεξάντερ Γκραφ, να στενοχωρήθηκε που η Ν.Δ. δεν ψηφίζει την συμφωνία των Πρεσπών, και να "μαλώνει" τον Μητσοτάκη:

«Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να αντισταθεί στον πειρασμό να μετατρέψει αυτό ζήτημα σε προεκλογικό θέμα. Αντιθέτως, θα πρέπει να επιδείξει σε αυτό το ζήτημα αίσθημα ευθύνης και να υποστηρίξει τη γραμμή του πρωθυπουργού ΑλέξηΤσίπρα».

Αίσθημα ευθύνης για τον Γερμανό βουλευτή αποτελεί η έγκριση της εκχώρησης από την Ελλάδα μέρους της εθνικής κυριαρχίας της στους Σκοπιανούς. Ενώ το αίσθημα ανευθυνότητας, ποιο να είναι άραγε;

Αλλά και μεταξύ κομμάτων στο Ευρωκοινοβούλιο η αντιπαράθεση. Η ομάδα του γερμανικού Κόμματος των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάλεσε τον Μάνφρεντ Βέμπερ, υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) για την προεδρία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να υποστηρίξει με σαφήνεια τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ, όπως μεταδόθηκε από την ευρωπαϊκή ιστοσελίδα "EurActiv", είπε ότι υποστηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αμέσως μετά, όμως, αρνήθηκε τη δήλωσή του και είπε ότι υποστηρίζει πλήρως τη θέση της ελληνικής αντιπολίτευσης του Κυριάκου Μητσοτάκη και ότι έχει πλήρη κατανόηση της "ελληνικής ευαισθησίας" πάνω στο θέμα αυτό.

Η Ουάσιγκτον άρχισε να εκπαιδεύει μέλη των Μουτζαχεντίν σε αμερικανικές βάσεις στο βόρειο τμήμα του Ιράκ, γράφει ο τουρκικός Τύπος. Για το σκοπό αυτό, άρχισαν να μεταφέρουν μαχητές Μουτζαχεντίν (Ιρανούς αντικαθεστωτικούς) από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως από την Αλβανία, στο βόρειο τμήμα του Ιράκ, κοντά στα ιρανικά σύνορα.

Όπως είναι γνωστό, στην Αλβανία οι ΗΠΑ δημιούργησαν στρατόπεδο 2-3.000 Μουτζαχνεντίν, μεταφέροντάς τους από το Ιράκ. Τώρα τους ξαναγυρίζουν πίσω για αποστολή;

Την καισαρική επέμβαση στην οποία επρόκειτο να υποβληθεί την Τρίτη ανέβαλε η βουλευτίνα των Εργατικών Τούλιπ Σιντίκ, προκειμένου να βρίσκεται στο κοινοβούλιο και να ψηφίσει τη συμφωνία για το Brexit.

Αυτό θυμίζει το παλαιότερο που έλεγαν για τους οπαδούς του ΚΚΕ. Ότι είναι τόσο πιστοί στο κόμμα, ώστε αναβάλλουν και τον θάνατό τους για να πάνε να ψηφίσουν.

500 παιδιά νοσηλεύτηκαν στο Παίδων για απεξάρτηση από κινητά και tablet. Άλλοι για απεξάρτηση από ουσίες. Τρόπος για απεξάρτηση από βουλευτική και υπουργική καρέκλα, βρέθηκε;

Σα να μην πέρασε μια μέρα… Δημοσθένης προς τους Αθηναίους: «Δεν είναι ασφαλώς ένα και δύο τα αίτια ένεκα των οποίων έφθασαν τα πράγματα εδώ. Αλλά την κύρια αιτία θα τη βρείτε στο πρόσωπο εκείνων που προτιμούν να σας είναι ευχάριστοι παρά να σας συμβουλεύουν ορθά. Απ’ αυτούς, πολλοί προσπαθούν να συντηρούν τη σημερινή κατάσταση γιατί αντλούν από αυτή δημοτικότητα και εξουσία - κι έτσι ούτε οι ίδιοι προνοούν για το αύριο, ούτε νοιάζονται για το αν εσείς προνοείτε (…)».

Απορία: Με όσα ειπώθηκαν εχθές στην Βουλή, υπάρχει έστω και ένας βουλευτής που να πείσθηκε από τα επιχειρήματα του αντιπάλου, και να άλλαξε γνώμη; Αποκλείεται. Προς τι όλη η φασαρία, που έχει και χαμηλή τηλεθέαση;