Skip to main content

Η κόντρα Τσίπρα - Κοτζιά και η αυτοδικία των φοιτητών

Η κόντρα με... μέλλον μεταξύ πρωθυπουργού και πρώην ΥΠΕΞ, οι καταστροφικές ενέργειες του υπουργού α-Παιδείας και τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ.

Αγκαλιές και φιλιά Τσίπρας και Κοτζιάς. Τι έγραψα προχθές; «Πιστεύω, ότι ο Ν. Κοτζιάς, δεν θα βλάψει την φιλοαμερικανική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την στιγμή που προβαίνει σε ενέργειες που ικανοποιούν την Δύση και την θέλουν στην εξουσία. Δεν νομίζω ότι ο Ν. Κοτζιάς θα θελήσει να στρέψει τους Αμερικανούς εναντίον του».

Καμιά έκπληξη λοιπόν για τις αμοιβαίες φιλοφρονήσεις Τσίπρα-Κοτζιά κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του ΥΠΕΞ. Φυσικά, αν σκέφτονταν δυνατά, άλλη εικόνα θα είχαμε. Ούτε ο Κοτζιάς, ούτε ο Τσίπρας είναι από αυτούς που ξεχνούν. Θα έχει μέλλον η κόντρα, όχι όμως σε σημείο ρήξης. Έχουν ισχυρούς φίλους, σε διαφορετικές παρέες, που δεν θα αφήσουν όμως να χαλάσει η συνταγή.

Είπε ο Κοτζιάς, ότι «η παραίτηση είναι πράξη ευθύνης». Δεν μπορώ να ξέρω τι είναι ακριβώς στην συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά γενικότερα, ίσως η παραίτηση να είναι και ακριβώς το αντίθετο. Αποφυγή μελλοντικών ευθυνών, αδυναμία να αντεπεξέλθει κάποιος στην βαρύτητα υποθέσεων, αλλά και τζογάρισμα, αν νιώθει κάποιος ισχυρός: θα τολμήσουν να την κάνουν αποδεκτή;

Αν οι ενέργειες του υπουργού α-Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου δεν ήσαν καταστροφικές για τον ελληνισμό, θα διασκεδάζαμε απίστευτα, επειδή ο άνθρωπος είναι περιβόλι. Είπε, για την κατάληψη πανεπιστημιακού χώρου από τους Ρουβίκωνες, εκλεκτά παιδιά των ΣΥΡΙΖΑίων: «Πού είναι το φοιτητικό κίνημα, πού είναι οι φοιτητές να διεκδικήσουν τους χώρους τους και την ακαδημαϊκή ειρήνη;».

Θέλει δηλαδή να αντικαταστήσει την ανικανότητα -συνδυασμένη με υποστήριξη της εγκληματικότητας- από τον ΣΥΡΙΖΑ, με αυτοδικία των φοιτητών. Να πάνε δηλαδή φοιτητές και να βγάλουν με το ζόρι τους Ρουβίκωνες. Οι οποίοι χρησιμοποιούν πέτρες, μπαλτάδες και ποιος ξέρει άλλο τι. Τι θα κάνει επομένως το φοιτητικό κίνημα; Θα πάει στη συνάντηση με καλάσνικοφ;

Δεν είναι μόνον γραφικοί κάποιοι από τους κυβερνώντες, είναι και αφελείς. Τι άλλο από πολιτική αφέλεια μπορεί να είναι η προτροπή του σοφού υπουργού;

Ακροδεξιοί, Αλβανοτσάμηδες και τουρκοπράκτορες παραληρούν στην Αλβανία μετά τις αποκαλύψεις του Δημήτρη Τάκη στην ιστοσελίδα iefimerida για τα «μυστικά κονδύλια» του ΥΠΕΞ. Σύμφωνα με την ανάρτησή του, το υπουργείο Εξωτερικών χρηματοδότησε δημοσιογράφους ή ΜΜΕ στην Αλβανία και στην ΠΓΔΜ, για την προώθηση ελληνικών εθνικών θέσεων.

Τα ίδια και στα Σκόπια. Με τέτοιο διαλυμένο κράτος -και κοινωνία- μάς περιγελούν φυσικά Αλβανοί και Σλάβοι, αλλά αποκτούν και επιχειρήματα να μας κατηγορούν στα διεθνή φόρα. Σε ποια θεωρούμενη σοβαρή χώρα, αντιπρόεδρος της Βουλής δίνει μυστικά του κράτους, που δημοσιοποιούνται;

Εξάγουν τα κλεμμένα Αλβανοί στην Ελλάδα, αποκαλύπτει ο "Πρωινός Λόγος" Ιωαννίνων. Πολλά τα προϊόντα, με ξεχωριστό κεφάλαιο να αποτελούν τα αρωματικά φυτά και ιδίως η ρίγανη και το τσάι. Οι ποσότητες που εισάγονται από "μονοπάτια", είναι κατά βάση ελληνικές!

Δηλαδή πρόκειται για είδη τα οποία επιτήδειοι συγκεντρώνουν από τη Μουργκάνα και το Γράμμο -συνήθως ξερριζώνοντάς τα από τις ρίζες- τα εισάγουν ανενόχλητοι στην Αλβανία, τα συσκευάζουν πρόχειρα και στη συνέχεια τα διοχετεύουν στην Ήπειρο, αλλά και στην Αθήνα.