Skip to main content

H υγρασία της Θεσσαλονίκης και η διπλωματία της κότας

Η κοροϊδία από τους Σλάβους των Σκοπίων, η αλήθεια για τη συνθήκη του Βουκουρεστίου και η απάτη των αριθμών στις... θερμοκρασίες.

Να πάρουμε μια ιδέα, πώς παρακμάζουν οι βιομηχανίες όπλων των αδύναμων χωρών, και αναλογικά να αναλογιστούμε γιατί φτάσαμε κι εμείς στο σημείο να αγοράζουμε από το εξωτερικό ακόμη και καπέλα για τους στρατιωτικούς μας.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, Μπόικο Νόεφ, ανέφερε ότι η Ρωσία έχει σχεδιάσει να καταστρέψει την βουλγαρική βιομηχανία όπλων. «Υπάρχει ένα σχέδιο συμφωνίας, με το αίτημα στη Βουλγαρία να σταματήσει την παραγωγή στρατιωτικών υλικών και δεύτερον, χωρίς τη συγκατάθεση της Ρωσίας να μη εξάγονται όπλα από τη Βουλγαρία».

Οι δηλώσεις του Νόεφ, λένε Βούλγαροι αναλυτές, ότι συνδέονται, πιθανόν, με ρωσικούς όρους για τη διέλευση του αγωγού που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο από τα σύνορα της Βουλγαρίας μέχρι τα σερβικά σύνορα.

Συνεχίζουν να μας κοροϊδεύουν οι Σλάβοι των Σκοπίων, από την στιγμή που Κοτζιάς-Τσίπρας τους έδωσαν μακεδονικό τίτλο. Και όχι μόνον αυτό, αλλά ο πρώην ΥΠΕΞ δεν μας τα λέει όπως επιβάλλεται, στις δηλώσεις του.

Είπε για τους μαθητές που κάνουν κατάληψη για το αίσχος της Συμφωνίας των Πρεσπών: «Είναι αλήθεια ότι αυτά τα παιδιά δρουν κάτω από συνθήματα, όπως "οι πολιτικοί πρόδωσαν τη Μακεδονία". Τα παιδιά αυτά δεν έχουν διδαχθεί θέματα όπως η Συνθήκη του Βουκουρεστίου, που μας έδωσε το μεγαλύτερο μέρος της Μακεδονίας αλλά έδωσε μικρότερα τμήματα και σε άλλες χώρες».

Όχι κύριε υπουργέ. Επιτρέψτε μου, με όλον τον σεβασμό στους ακαδημαϊκούς σας τίτλους, και στην εγκατάλειψη από σας της "διπλωματίας της κότας" -με κάτι απροσδιόριστο-, ότι δεν είναι αυτή η σωστή διατύπωση.

Αφενός, η Συνθήκη του Βουκουρεστίου δεν μας έδωσε τίποτε. Μας πήρε. Ο ελληνικός στρατός απελευθέρωσε ΟΛΗ τη Μακεδονία, και στο Βουκουρέστι μάς αφαίρεσαν τμήματα. Ο ελληνικός στρατός είχε ξεπεράσει την κοιλάδα της Στρώμνιτσας και ο Βενιζέλος τον γύρισε πίσω. Το Μοναστήρι, με 100% ελληνικό πληθυσμό, απελευθερώθηκε και ο Βενιζέλος στο Βουκουρέστι το έδωσε στους Σέρβους.

Έτσι ήθελαν οι Βρετανοί, με τον Βενιζέλο να λέει στην συνθήκη των Παρισίων ότι "έχασε το άστρο του". Δεν μας έδωσαν τίποτε στο Βουκουρέστι, κύριε υπουργέ. Μας πήραν. Κι εσείς δώσατε μέρος των υπολοίπων που απέμεινε.

Η απάτη των αριθμών, δεν διαπιστώνεται μόνον στην στατιστική, αλλά και στην… θερμοκρασία. Ακούν οι Έλληνες ότι στην Κοζάνη έχει θερμοκρασία -5 βαθμούς και κρυώνουν οι ίδιοι. Όσοι δεν ξέρουν από Κοζάνη, κυκλοφόρησα με 0 βαθμούς στην πόλη, μόνο με το σακάκι. Για τον απλούστατο λόγο, ότι δεν είχε υγρασία.

Και κυκλοφορώ στη Θεσσαλονίκη με +15 και κρυώνω, επειδή η υγρασία σπάει το κοντέρ. Αυτοί λοιπόν, της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, μαζί με τους βαθμούς θερμοκρασίας, ας μας δίνουν και τους βαθμούς της υγρασίας.

Ερωτηθείς εάν η Ατλαντική Συμμαχία φοβάται τη λύση στο διάλογο μεταξύ της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου, που θα μπορούσε να περιλαμβάνει "διόρθωση συνόρων", ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι «το ΝΑΤΟ υποστηρίζει σθεναρά τον διάλογο μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου, επειδή είναι ο μόνος τρόπος για να βρεθούν απαντήσεις σε εκκρεμή ζητήματα».

Αυτό μεταφράζεται ότι το ΝΑΤΟ συμφωνεί με την ανταλλαγή εδαφών, ή ακόμη και ότι την επέβαλε. Άρα, προς τα εκεί πάμε.