Skip to main content

Οι Κούρδοι μαχητές αποχώρησαν πλήρως από τη Ρας αλ-Άιν

Η Τουρκία ανακοίνωσε πως αποχώρησαν οι Κούρδοι μαχητές όπως προβλέπει η συμφωνία που διαπραγματεύτηκε με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) όπου κυριαρχούν οι Κούρδοι μαχητές, ολοκλήρωσαν σήμερα την αποχώρησή τους από την πόλη Ρας αλ-Άιν, στη βόρεια Συρία, που πολιορκείται από τις τουρκικές δυνάμεις και Σύρους βοηθητικούς, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο επικεφαλής των FDS, Μαζλούμ Άμπντι, είχε δηλώσει χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι δυνάμεις του θα αποσύρονταν, όπως προβλέπει η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που διαπραγματεύθηκε η Ουάσινγκτον, από μια συνοριακή ζώνη βάθους 32 χλμ., από τη στιγμή που η Άγκυρα θα τις άφηνε να φύγουν από τη Ρας αλ-Άιν.

Η Τουρκία επιβεβαίωσε την αποχώρηση των Κούρδων μαχητών από τη συριακή πόλη Ρας αλ-Άιν.

Η Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα ότι Κούρδοι μαχητές αποσύρθηκαν από τη συριακή συνοριακή πόλη Ρας αλ-Άιν όπως προβλέπει η συμφωνία που διαπραγματεύθηκε με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Μια αυτοκινητοπομπή περίπου 55 οχημάτων εισήλθε στη Ρας αλ-Άιν και μια αυτοκινητοπομπή 86 οχημάτων αναχώρησε με κατεύθυνση την Ταλ Ταμρ», αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, το οποίο έδωσε επίσης στη δημοσιότητα εικόνες της αποχώρησης των Κούρδων.