Skip to main content

Η κρίση δεν άγγιξε την Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

Η Τράπεζα προχωρά σε δυναμική ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων της, υλοποιώντας επένδυση ύψους 1 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει στη Voria.gr ο γενικός διευθυντής της κ. Β. Τσουκανέλης.
H οικονομική κρίση δεν άγγιξε τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, η οποία παρουσιάζει σημαντική άνοδο των μεγεθών της, αλλά και δυναμική ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων της, υλοποιώντας επένδυση ύψους 1 εκατ. ευρώ για το σκοπό αυτό. Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου πρόσφατα άνοιξε το νέο της κατάστημα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, που είναι το έκτο και ετοιμάζεται να λειτουργήσει ένα ακόμη στα Ιωάννινα, ενώ έλαβε το «πράσινο φως» για νέο  κατάστημα στην Άρτα, από την Τράπεζα της Ελλάδας.

Ο γενικός διευθυντής της Συνεταιριστικής Τράπεζας κ. Βασίλης Τσουκανέλης, μιλώντας στη Voria.gr τόνισε ότι η ανοδική πορεία της τράπεζας φαίνεται από τα θετικά αποτελέσματα που πραγματοποίησε το 2009, χρονιά έναρξης της κρίσης στην Ελλάδα. Ειδικότερα, το 2009 κι εν μέσω οικονομικής κρίσης τονίζει ότι η Τράπεζα Ηπείρου παρουσίασε αύξηση καταθέσεων κατά 61,94%, αύξηση χορηγήσεων κατά 53,5%, αύξηση των κερδών κατά 36,58%, αύξηση του ενεργητικού της κατά 50,95%,   του κύκλου εργασιών της κατά 35,20%, των ιδίων κεφαλαίων κατά 30,46% και των μετόχων της κατά 13,25%.

Τονίζει ότι χωρίς να χάνει καθόλου τον κοινωνικό της χαρακτήρα η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου έχει γίνει ο πιο οικείος συνεργάτης και συμπαραστάτης όλων ων συναλλασσομένων μ’ αυτήν. «Είναι στο πλάι των Ηπειρωτών καταθετών και χορηγουμένων και όλοι μαζί βάζουν το δικό τους λιθαράκι στην ανάπτυξη του τόπου μας. Μέσα από την τράπεζά μας γίνεται η αξιοποίηση κατά τον καλύτερο κι ασφαλέστερο τρόπο ο κόπος και ο ιδρώτας των Ηπειρωτών». Η εξέλιξη της Τράπεζας επισημαίνει ότι διαφαίνεται και από το γεγονός ότι στην αρχή ήταν ένας πιστωτικός οργανισμός στη συνέχεια έγινε Τράπεζα Ιωαννίνων και τώρα πλέον μετεξελίχθηκε σε Τράπεζα Ηπείρου.

Ο κ. Τσουκανέλης αναφέρει ότι η οικονομική κρίση έδωσε την ευκαιρία στην Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου να κερδίσει μερίδια, δεδομένου ότι αρκετές  επιχειρήσεις, που βρήκαν κλειστές πόρτες σε άλλες ιδιωτικές τράπεζες, στράφηκαν στις συνεταιριστικές. Ο κ. Τσουκανέλης αναφέρει ότι σε όλη την Ευρώπη από το 2009 παρατηρήθηκε το φαινόμενο οι συνεταιριστικές τράπεζες να κερδίζουν μερίδια από τις ιδιωτικές τράπεζες.
 
Τονίζει ότι η κρίση δεν επηρέασε τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, η οποία το 5μηνο του 2010 παρουσίασε αύξηση των χορηγήσεων κατά 14,4% και οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 14%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009. Πιστεύει ότι η άνοδος αυτή θα συνεχιστεί όλη τη χρονιά. Κατά την άποψή του, η  ανοδική  πορεία της Τράπεζας «δεν είναι τυχαίο γεγονός αλλά αποτέλεσμα μιας επίπονης δουλειάς διοίκησης και εργαζομένων που όλοι μαζί κερδίζουν το στοίχημα της επιτυχίας».

Όσον αφορά στα καταστήματα, λειτουργούν ήδη  δύο καταστήματα  στην πόλη των Ιωαννίνων, ένα στο δήμο Ανατολής, ένα στο δήμo Μπιζανίου και ένα στη Πρέβεζα. Κατά τον κ. Τσουκανέλη «απομένουν στα επόμενα βήματα να ανοίξουμε τα φτερά μας στην υπόλοιπη Ελλάδα, έτσι ώστε να μιλούμε πλέον για την Τράπεζα όλων των Ηπειρωτών».

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου κ. Κωνσταντίνος  Ζωνίδης κατά τη γενική συνέλευση των μελών της, κάλεσε όλους τους συνεταίρους, όλους τους Ηπειρώτες να αγκαλιάσουν την Τράπεζά τους ακόμη περισσότερο για να την κάνουν πρώτη τράπεζα στην Ήπειρο.