Skip to main content

Η κριτική του Πέτρου Τατσόπουλου στην εφημερίδα Αυγή

Αργά κατάλαβε ο Τατσόπουλος, καίτοι σύντροφός τους και ο ίδιος, ότι το δόγμα "όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας" η Αριστερά.

Η Γερμανία αναγνωρίζει ότι η Τουρκία αποτελεί κόμβο τρομοκρατικών ομάδων. Και ο Ερντογάν απαντά πως υπάρχει μια διεστραμμένη νοοτροπία κατά του ίδιου και της χώρας του. Εγώ τον καταλαβαίνω τον Ταγίπ. Πώς να θεωρήσει τρομοκράτες τους τζιχαντιστές αφού είναι φιλαράκια και συνεργάτες, αλλ’ ακόμη κι ο ίδιος κάτι παρόμοιο μ’ αυτούς κάνει;

Συμφωνώ επίσης, ότι οι πολιτικοί στην Γερμανία διακατέχονται από «διεστραμμένη νοοτροπία». Ενώ σηκώνουν το δάχτυλο στους άλλους, όποια βρομιά υπάρξει Γερμανό θα βρεις από πίσω (πήραν τα πρωτεία από τους Βρετανούς). Και το γεγονός ότι ενώ γνωρίζουν τα εγκλήματα που διαπράττει ο Ερντογάν, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν μη και στενοχωρήσουν τους Γερμανούς εξαγωγείς, αν αυτό δεν είναι διαστροφή, τι είναι;

Μυστήριοι άνθρωποι κάποιοι μουσουλμάνοι. Στην Ιταλία ζητούν να επιτραπεί νόμιμα η πολυγαμία. Εδώ εμείς, δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα με μία, σκέψου να έχουμε τέσσερις… Ούτως ή άλλως υπάρχουν πολυγαμικοί, αλλά θέλουν να είναι νομοταγείς. [Αν έχεις τέσσερις συζύγους πρέπει να έχεις και τέσσερις ερωμένες;].

Δεν σας είπα εχθές ότι οι Τούρκοι θα βγάλουν τον Γκιουλέν υπαίτιο και για το φαινόμενο του θερμοκηπίου; Πλησιάζουν… "Δεν φταίω εγώ, αλλά η FETÖ" (η οργάνωση του Γκιουλέν) είπε το αφεντικό του μεταλλείου στη Σόμα, όπου σκοτώθηκαν 301 ανθρακωρύχοι, λόγω της παντελούς έλλειψης συστήματος ασφάλειας.

Και είπε ο άθλιος στην απολογία του: «Η πατρίδα μας δέχεται επιθέσεις από τις οργανώσεις  PKK, DHKPC και FETÖ. Οι οργανώσεις αυτές ήταν που έκαναν και την Σόμα». Έτσι παρά τις δεκάδες παραλείψεις που αναφέρονται στο κατηγορητήριο προσπάθησε να εμφανιστεί "λευκός". Και να δεις, ως φίλος του δικτάτορα, μπορεί και να αθωωθεί.

«Η εφημερίδα Αυγή μεταλλάσσεται σε μια ανοιχτά φασιστική εφημερίδα, υπό την έννοια ότι ενστερνίζεται πλήρως το δόγμα "όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας"», γράφει ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος έσπευσε να τοποθετηθεί για τη διαμάχη του Πύρρου Δήμα με την εφημερίδα.

Αργά και με ελλείψεις κατάλαβε ο Τατσόπουλος, καίτοι σύντροφός τους και ο ίδιος, ότι το δόγμα "όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας" η Αριστερά το εφαρμόζει -δεν το ενστερνίσθηκε πρόσφατα- από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής της. Με εκφοβισμούς και εκβιασμούς, κλείνει κάθε αντίθετη λογική φωνή, που δεν ταιριάζει στα αριστερίστικα ιδεολογήματα, προσάπτοντας δυσφημιστικούς χαρακτηρισμούς. Αλίμονο σε όποιον δεν παρουσιάζεται ως «προοδευτικός» ["φασίστα" αποκαλούσε ως και τον Παν. Κανελλόπουλο]. Αυτά τώρα τα κατάλαβε ο Τατσόπουλος;

Και δεν είναι μόνον ο Πύρρος. Λίγα άκουσε ο Ρουβάς όταν είχε την τόλμη [διότι περί τόλμης πρόκειται σε μια διοικούμενη δημοκρατία, όπως κατάντησε το πολίτευμά μας] να ταχθεί δημόσια υπέρ του «ναι», το οποίο και υιοθέτησε τελικά η κυβέρνηση στην χειρότερη μορφή του;

Ξένοι μαχητές ταξιδεύουν σε Συρία και Ιράκ για να ενταχθούν στους τζιχαντιστές, χωρίς να έχουν καμία σχέση με τη θρησκεία και δίχως να έχουν διαβάσει ούτε το Κοράνι, επιβεβαιώνει έκθεση του Associated Press. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς μουσουλμάνος για να γίνει τζιχαντιστής. Αρκεί να είναι βλαμμένος. Και δεν γίνεται μόνο τζιχαντιστής. Έχει και άλλες επιλογές.