Skip to main content

Η κυβέρνηση απειλεί τους ταξιτζήδες με άμεσο «σπάσιμο» του επαγγέλματος

Το νέο σύστημα φορολόγησής τους θα είναι εξαιρετικά επιβαρυντικό, αλλά από την άλλη πλευρά και το διακύβευμα είναι μεγάλο.
Σε ολομέτωπη σύγκρουση οδηγείται η κυβέρνηση με τους ιδιοκτήτες ταξί στην περίπτωση που οι τελευταίοι επιμείνουν στην άρνησή τους να αποδεχτούν τη φορολόγησή τους με βάση την έκδοση αποδείξεων, μέσω ταμειακών μηχανών.

Κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, μάλιστα, θέλοντας να δείξει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και να βάλει τέλος μια και καλή σε αυτή την ιστορία, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμα και της απελευθέρωσης του επαγγέλματος, άμεσα. Ήδη, το μήνυμα έφτασε στο συνδικάτο των ιδιοκτητών ταξί, οι οποίοι, με βάση το νέο φορολογικό καθεστώς θα κληθούν να πληρώσουν φόρο για ετήσιο εισόδημα, το οποίο υπολογίζεται κατά μέσο όρο σε 50 με 60.000 ευρώ ετησίως.
Με βάση το ισχύον καθεστώς, ο φόρος των ιδιοκτητών ταξί προέκυπτε τεκμαρτά για ποσό της τάξης των 15.000 ευρώ. Όπως γίνεται κατανοητό, η επιβάρυνση που επιφέρει το νέο σύστημα είναι κάτι παραπάνω από μεγάλη, αλλά από την άλλη πλευρά και το διακύβευμα των αδειών κυκλοφορίας είναι μεγαλύτερο...