Skip to main content

Η κυβέρνηση δοκιμάζει τις αντοχές τις αγοράς καταγγέλλει η ΕΣΕΕ

Την έντονη ανησυχία της ως προς το περίγραμμα των νέων μέτρων που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός εκφράζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, τονίζοντας ότι η αντιμετώπιση της κρίσης απαιτεί ευρύτατε
Την έντονη ανησυχία της ως προς το περίγραμμα των νέων μέτρων που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός εκφράζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), τονίζοντας ότι η αντιμετώπιση της κρίσης απαιτεί ευρύτατες συναινέσεις και όχι αιφνιδιασμούς.

«Η συναίνεση την οποία αναμένεται να συνομολογήσουμε όλοι μας θα πρέπει να είναι παρεμβατική και στα όρια των αντοχών μας», σημειώνει η συνομοσπονδία με επιστολές της προς το γραφείο του Πρωθυπουργού και στους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η ΕΣΕΕ διαμαρτύρεται διότι, ενώ αρχικά οι παραγωγικές τάξεις κλήθηκαν να συμβάλουν με τις θέσεις τους σε κρίσιμες μεταρρυθμίσεις όπως αυτές του φορολογικού και του ασφαλιστικού συστήματος, «χωρίς μάλιστα να υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις από την πλευρά της Κυβέρνησης, βρίσκονται ενώπιον της εξαγγελίας μέτρων ενόσω ο διάλογος ήταν σε εξέλιξη».

Ωστόσο, σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποί της επειδή πιστεύουν στον διαρκή, γόνιμο και αποτελεσματικό διάλογο, θα εξακολουθήσουν να παρίστανται στις διαβουλεύσεις «αλλά όχι σε προσχηματικές διαδικασίες».

Αναφορικά με την ουσία και το περιεχόμενο των μέτρων, ο εμπορικός κόσμος της χώρας θεωρεί ότι η στήριξη προς αυτά θα πρέπει να έχει ως προϋπόθεση την ταυτόχρονη συγκρότηση ενός σαφούς αναπτυξιακού σχεδίου. Η αποκλειστική μέριμνα για τη διευθέτηση του Δημοσίου Χρέους, χωρίς την ύπαρξη μίας αναπτυξιακής προοπτικής, σε μεγάλο βαθμό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των εισοδημάτων και κατ΄επέκταση σε περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης.