Skip to main content

«Η κυβέρνηση οδήγησε σε ανατιμήσεις των καυσίμων πάνω από 50%»

Βολές κατά της κυβέρνησης για άσκηση φοροεπιδρομικής πολιτικής στην αγορά των καυσίμων και της ενέργειας, εξαπέλυσε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρα
Βολές κατά της κυβέρνησης για άσκηση φοροεπιδρομικής πολιτικής στην αγορά των καυσίμων και της ενέργειας, εξαπέλυσε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής, η κυβέρνηση οδήγησε με την τακτική της σε ανατιμήσεις των καυσίμων πάνω από 50%, αλλά και σε αυξήσεις στην ηλεκτρική ενέργεια, τροφοδοτώντας το τέρας του πληθωρισμού κατά τουλάχιστον δύο ποσοστιαίες μονάδες.

«Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας», σημειώνει ο κ. Γιαννάκης, «στη συζήτηση του Προϋπολογισμού για το 2010 είχε έγκαιρα προειδοποιήσει την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην αύξηση του ΕΦΚ στον τομέα της ενέργειας, ειδικά στις συνθήκες ύφεσης που βιώνει η ελληνική οικονομία, γιατί θα πυροδοτούσε τον πληθωρισμό σε ολόκληρη την αλυσίδα της παραγωγικής διαδικασίας».

«Σήμερα, η Ελληνική κοινωνία δρέπει τους καρπούς της αδιέξοδης και αντιαναπτυξιακής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ την ακρίβεια», καταλήγει.