Skip to main content

Η Landis+Gyr μεταφέρει παραγωγή από τη Μεγάλη Βρετανία στην Ελλάδα

Μεταφέρει την παραγωγή δύο ακόμα οικογενειών «έξυπνων» μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας από το εργοστάσιο της Βρετανίας στο εργοστάσιό της στην Κόρινθο

Μία νέα μεταφορά δύο ακόμα οικογενειών «έξυπνων» μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας στο εργαστάσιό της στην Κόρινθο, αυτή τη φορά από το εργοστάσιο της εταιρείας στην Μεγάλη Βρετανία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του Οκτωβρίου 2017, έχει αρχίσει η Landis+Gyr.

Ήδη, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κατασκευάζονται οι νέες γραμμές παραγωγής στην Κόρινθο για την νέα γκάμα «έξυπνων» μετρητών, οι οποίοι πωλούνται ήδη στην Αυστρία, Ελβετία, Δανία, Πολωνία, Κροατία, Βοσνία, Φινλανδία και Σλοβενία, ενώ έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ηλεκτρικές εταιρείες πολλών άλλων χωρών.

Η νέα αυτή δραστηριότητα της Landis+Gyr Ελλάδος θα προσθέσει στο υπάρχον δυναμικό της εταιρείας 40 θέσεις εργασίας, οι οποίες αφορούν και μεγάλο ποσοστό εξειδικευμένου στελεχιακού δυναμικού, για το οποίο οι διαδικασίες πρόσληψης βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο κ. Δημήτριος Αβράμπος, Διευθύνων Σύμβουλος της Landis+Gyr Ελλάδος δήλωσε: «Όπως και στις αρχές τις δεκαετίας του 2000, όταν η Landis+Gyr μετέφερε την παραγωγή των ηλεκτρομηχανικών μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας από Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία στην Ελλάδα, έτσι και σήμερα η Landis+Gyr Ελλάδος εδραιώνεται ως το βασικό Εργοστάσιο παραγωγής «έξυπνων» μετρητών του Ομίλου Landis+Gyr για την Ευρωπαϊκή κυρίως, αλλά και την παγκόσμια αγορά, διατηρώντας παράλληλα την παραγωγή ηλεκτρομηχανικών προϊόντων και την σημαντική της τεχνογνωσία στον τομέα αυτόν».

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πρόσφατα, συγκεκριμένα στο τέλος του Ιουνίου 2017, ολοκληρώθηκε η μεταφορά στην Κόρινθο παραγωγής από το εργοστάσιο της Landis+Gyr στην Γαλλία, ενώ το 2016 είχε μεταφερθεί εξ ολοκλήρου και η παραγωγή από τις εγκαταστάσεις στο Zug της Ελβετίας, όπου βρίσκεται και η έδρα της εταιρείας.

Σχετικά με την Landis+Gyr

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, η Landis+Gyr είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων διαχείρισης ενέργειας για τον τομέα των εταιριών κοινής ωφέλειας. Προσφέροντας το ευρύτερο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών για τις πολύπλοκες προκλήσεις στην αγορά μέτρησης της κατανάλωσης ενέργειας, η εταιρία παραδίδει ολοκληρωμένες λύσεις για την εδραίωση πιο έξυπνων δικτύων, όπως η έξυπνη μέτρηση, οι αισθητήρες δικτύων διανομής και τα εργαλεία αυτοματοποίησης, ο έλεγχος φορτίου, η επεξεργασία δεδομένων και η αποθήκευση ενέργειας.

Η Landis+Gyr δραστηριοποιείται με εγκαταστάσεις σε 31 χώρες σε πέντε ηπείρους. Με ετησιοποιημένες πωλήσεις που ξεπερνούν το 1,5 δισ. Δολάρια, η Landis+Gyr απασχολεί 5.700 εργαζόμενους με μοναδική αποστολή την παροχή στον κόσμο λύσεων για την αποδοτικότερη διαχείριση της ενέργειας.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα landisgyr.com

Η Landis+Gyr A.E. με έδρα και εργοστάσιο στον Ισθμό Κορίνθου, ιδρύθηκε το 1970 και έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων μετρητών. Το εργοστάσιο της Landis+Gyr A.E. απασχολεί σήμερα περισσότερους από 500 εργαζόμενους, με ετησιοποιημένες πωλήσεις που ξεπερνούν τα 110 εκατ. Ευρώ, είναι διεθνώς αναγνωρισμένο ως ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής μετρητών στον κόσμο και τα προϊόντα του εξάγονται σε 75 χώρες παγκοσμίως.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα landisgyr.gr