Skip to main content

Η Λάρισα θέλει να γίνει τοπ προορισμός για σχολικές εκδρομές

Η Λάρισα είναι μια ζωντανή πόλη, μεγάλο πολιτιστικό απόθεμα και το μεγαλύτερο δίκτυο πεζοδρόμων στην Ελλάδα - Νέα ατραξιόν το «Πάρκο των Ευχών».

Στην προσέλκυση μαθητικού τουρισμού έχει ξεκινήσει να επικεντρώνεται από φέτος ο δήμος Λαρισαίων με την υλοποίηση μιας σειράς δράσεων.

«Έχει ξεκινήσει μια φιλόδοξη προσπάθεια στον δήμο με στόχο την τουριστική προβολή της πόλης. Στόχοι μας είναι ο μαθητικός τουρισμός, η προώθηση της πόλης ως city break προορισμό και η προσέλκυση τουριστών από τα Βαλκάνια» δήλωσε στη voria.gr ο αντιδήμαρχος Οικονομίας και Ανάπτυξης, Παναγιώτης Νταής.

Σκοπός του δήμου είναι, όπως ανέφερε ο ίδιος, να φέρει σχολεία από όλη την Ελλάδα στην πόλη της Λάρισας.

Προς αυτή την κατεύθυνση, η αντιδημαρχία έχει διαμορφώσει ήδη προτεινόμενα προγράμματα για μία, δύο και τρεις ημέρες διαμονής για σχολεία με τίτλο «Βόλτες στην πόλη του πολιτισμού και της εκπαίδευσης» ενώ σύντομα θα δημιουργήσει και αντίστοιχα βίντεο.

Στα προτεινόμενα προγράμματα συμπεριλαμβάνονται επισκέψεις στο Διαχρονικό Μουσείο, την πινακοθήκη -Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, το Μπεζεστένι, την Τρίκλιτη Παλαιοχριστιανική Βασιλική στον λόφο του φρουρίου, τον μνημειακό χώρο που είναι αφιερωμένος στον Ιπποκράτη, το μικρό Αρχαίο Θέατρο και τέλος το Λαγοραφικό Μουσείο.

Όπως αναφέρει ο κ. Νταής, ο δήμος είναι σε επικοινωνία με τα μουσεία τα οποία θα δημιουργήσουν ειδικά διαδραστικά προγράμματα ώστε να μπορούν να δεχθούν τους μαθητές και να προβάλουν το περιεχόμενο τους με έναν τρόπο ελκυστικό για τις νέες ηλικίες.

«Η Λάρισα έχει μεγάλο πολιτιστικό απόθεμα αλλά δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχει γίνει καμία σοβαρή προσπάθεια ούτως ώστε να αναδειχθεί» σημειώνει ο κ. Νταής, ο οποίος χαρακτηριστικά αναφέρει πως ελάχιστοι γνωρίζουν, παραδείγματος χάριν, ότι η Λάρισα είναι η μόνη πόλη στην Ελλάδα η οποία έχει το αρχαίο θέατρο της εντός του αστικού ιστού.

Απαριθμώντας τα πλεονεκτήματα της Λάρισας, ο κ. Νταής πρόσθεσε πως πρόκειται για μια ζωντανή πόλη, με 22.000 φοιτητές, με μεγάλο πολιτιστικό απόθεμα και με το μεγαλύτερο δίκτυο πεζοδρόμων στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την προσέλκυση σχολικών εκδρομών, ο δήμος Λάρισας προχώρησε στη δημιουργία του «Πάρκου των Ευχών», το οποίο στοχεύει να χαρίσει στους επισκέπτες μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη εμπειρία καθώς μέσα στα 64 στρέμματα του πάρκου Αλκαζάρ θα στεγαστούν 19 θεματικοί χώροι, πίστα παγοδρομίου 500 τμ, χριστουγεννιάτικη αγορά για μικρούς και μεγάλους, σκηνές εκδηλώσεων, Carouzel και Fun Park.

«Μέσα από την προσπάθεια ανάδειξης της πόλης σε προορισμό μαθητικού τουρισμού και της δημιουργίας του Πάρκου των Ευχών θα δώσουμε τη δυνατότητα στον κόσμο να γνωρίσει μια άλλη, διαφορετική Λάρισα», τόνισε ο κ. Νταής.

Όπως υποστήριξε ο ίδιος, ήδη υπάρχουν σχολεία που έχουν δείξει ενδιαφέρον να επισκεφθούν τη Λάρισα συνδυάζοντας την επίσκεψή τους με το πάρκο των Ευχών που ανοίγει τις πόρτες του στις 7 Δεκεμβρίου.

Το πρόγραμμα για την τουριστική προβολή της πόλης, με προϋπολογισμό 120.000 ευρώ, εγκρίθηκε πέρσι από το δημοτικό συμβούλιο της Λάρισας ενώ έχει υποβληθεί και εγκριθεί και από τον ΕΟΤ.