Τρίτη 16 Ιουλίου 2019
x

Η LIDL HELLAS ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ 2017

Οι εταιρείες που διακρίθηκαν μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση νέου αναπτυξιακού μοντέλου που συνδέεται με την προσέλκυση επενδύσεων.

To Sustainability Performance Directory, ο Επιχειρηματικός Δείκτης Βιώσιμης Ανάπτυξης, παρουσίασε τις 21 πρωτοπόρες εταιρείες που εντάσσονται στις Most Sustainable Companies in Greece για το έτος 2017, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η Lidl Ελλάς.

«Στη Lidl Ελλάς η έννοια της βιώσιμης ανάπτυξης είναι συνυφασμένη με την εταιρική μας κουλτούρα. Για τη Lidl Ελλάς η βιωσιμότητα λειτουργεί ως γραμμικό σύστημα ολικής ευθύνης. Είναι ταυτόχρονα και ένα δίκτυο αλληλεπίδρασης, με κάθετους άξονες επιρροής, που εμπνέει και καθοδηγεί όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη μας. Αν πρέπει να περιγράψω με μια φράση το όραμά μας σε σχέση με την αειφορία, θα έλεγα ότι ουσιαστικά είναι ο τρόπος με τον οποίο διασφαλίζουμε ένα ασφαλές όσο και ανατροφοδοτούμενο διατροφικό περιβάλλον για το σύνολο της κοινωνίας. Και ως κοινωνία εννοούμε όλο το δίκτυο των stakeholder μας, δηλαδή τους εργαζόμενους, τους προμηθευτές, τους συνεργάτες, τους καταναλωτές», δήλωσε μεταξύ άλλων η Υπεύθυνη ΕΚΕ της Lidl Ελλάς, κα Κωνσταντίνα Δεληαργύρη, στην παρουσίαση των 21 most sustainable companies.

Οι εταιρείες που διακρίθηκαν μπορούν να λειτουργήσουν ως παραδείγματα καλής επιχειρηματικής πρακτικής και να παίξουν ένα σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου που συνδέεται άμεσα με την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων και τη προσέλκυση επενδύσεων.

Το Sustainability Performance Directory αναπτύχθηκε από το QualityNet Foundation, αποτελεί μέρος της Πρωτοβουλίας SUSTAINABLE GREECE 2020 και ολοκληρώνει τη δημιουργία μιας εργαλειοθήκης, που υποστηρίζει τους Οργανισμούς στην υιοθέτηση Βιώσιμων Πολιτικών, αναβαθμίζει την εταιρική τους προσέγγιση στα θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας, ενισχύοντας αποφασιστικά την ανταγωνιστικότητά τους.

«Αν και κανείς άλλος δεν μπορεί να γίνει Lidl, είναι βέβαιο ότι πολλοί, χάρη στη σταθερή μας προσπάθεια, μπορούν να μάθουν να αναπτύσσονται όπως η Lidl», καταλήγει η ανακοίνωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ