Skip to main content

Η μαγειρική του σήμερα με 61 συνταγές στο πρώτο βιβλίο της Madame Ginger

Το ΔΕ ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ απευθύνεται σε όλους όσοι αγαπούν το νόστιμο, θρεπτικό σπιτικό φαγητό, ανεξαρτήτως των διατροφικών τους προτιμήσεων.

Tο πρώτο της βιβλίο ΔΕ ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ παρουσιάζει η Madame Ginger, ξεφεύγοντας για λίγο από τα digital όρια του food blogging και των #EatLikeALocal γευστικών αναζητήσεων. Ένα βιβλίο με 61 συνταγές τις οποίες ξεχωρίζει και αγαπά για τη νοστιμιά, την ευκολία αλλά και τη θρεπτική τους αξία. Για κάθε μοναδική συνταγή δίνονται όλες οι απαραίτητες διατροφικές πληροφορίες υπό την επιμέλεια του διαιτολόγου-διατροφολόγου Μιχάλη Κάβδα καθώς και σημάνσεις για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, όπως το αν είναι πλούσια σε πρωτεΐνες ή αν ετοιμάζεται σε λιγότερο από 1 ώρα. Το βιβλίο περιέχει επίσης οδηγό PANTRY με νέα αλλά και γνώριμα υλικά που χρησιμοποιεί ξανά και ξανά και τα οποία έχει πάντα στο ψυγείο και το ντουλάπι της, καθώς και τα απαραίτητα σκεύη μαγειρικής τα οποία χρειάζεται κανείς για να μαγειρέψει τις συνταγές του ΔΕ ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ.

Το ΔΕ ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ απευθύνεται σε όλους όσοι αγαπούν το νόστιμο, θρεπτικό σπιτικό φαγητό, ανεξαρτήτως των διατροφικών τους προτιμήσεων.

Όπως αναφέρει η Madame Ginger, τις συνταγές θα τις μαγειρέψει κάποιος που αποφεύγει το κρέας αλλά και ένας κρεατοφάγος που κάποιες μέρες την εβδομάδα προτιμά ένα νόστιμο πιάτο με όσπρια. Θα τις μαγειρέψει ο vegan, αυτός που θέλει να μαγειρέψει για τους vegan φίλους του ή απλώς αυτός που θέλει να πειραματιστεί με νέα υλικά σε γνώριμες συνταγές, ανοίγοντας τους μαγειρικούς του ορίζοντες.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Συνταγές για όσους αγαπούν τα λαχταριστά, φουσκωτά κέικ στον πάγκο της κουζίνας τους, είτε τα φτιάχνουν με βούτυρο και γάλα, είτε προτιμούν το λάδι και το γάλα αμυγδάλου.
 
Συνταγές για τη μαμά που νηστεύει, τον μπαμπά που προσέχει, τον φοιτητή που πρέπει να θρέψει σώμα και νου εύκολα και οικονομικά, τον άνθρωπο του σήμερα που τρέχει όλη μέρα να προλάβει και έχει μόλις μισή ώρα στη διάθεσή του να φτιάξει ένα νόστιμο φαγητό.

Το βιβλίο χωρίζεται σε τέσσερα κεφάλαια. Οι «ΒΑΣΙΚΕΣ» είναι συνταγές που θα βάλουν τις σωστές βάσεις στην κουζίνα, όπως 3 διαφορετικές μπεσαμέλ, διαφορετικοί κιμάδες και βελούδινοι πουρέδες. 13 συνταγές ελληνικής κουζίνας –πιο ελαφριά, δημιουργική, comfort και νόστιμη από ποτέ–, υπάρχουν στο κεφάλαιο «ΕΛΛΗΝΙΚΟ COMFORT FOOD», ενώ η Madame Ginger παίζει με υλικά, γεύσεις και πιάτα του κόσμου στις σελίδες του «COOK LIKE A LOCAL» κεφαλαίου. Για το τέλος έχει αγαπημένα γλυκά «MUNCHIES», καθώς και έναν χρήσιμο οδηγό με τις 61 συνταγές χωρισμένες ανάλογα με την περίσταση στην οποία εντάσσονται.

61 λαχταριστές συνταγές που σχεδιάστηκαν με γνώμονα τη νοστιμιά, την ευκολία στην παρασκευή και την θρεπτική τους αξία. Συνταγές που εμπνεύστηκαν από τη νοσταλγία και τη θαλπωρή των γευστικών αναμνήσεων, τα ταξίδια, τους ανθρώπους και τους συνεχείς πειραματισμούς. Συνταγές που δοκιμάστηκαν ξανά και ξανά και αγαπήθηκαν από όλη την ομάδα του Madame Ginger.

Με τη θερμή υποστήριξη σημαντικών και καθοριστικών –για την διαμόρφωση και την πορεία της Madame Ginger– ανθρώπων της γαστρονομίας, το ΔΕ ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ μπαίνει σε κάθε σπίτι και σε κάθε κουζίνα, είναι έτοιμο να ξεφυλλιστεί χίλιες φορές, να τσακιστεί στις αγαπημένες σελίδες-συνταγές, να λερωθεί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και να αγαπηθεί, όπως αγαπήθηκε από την ίδια.

Το ΔΕ ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ, και είναι διαθέσιμο στο madameginger.com/shop, με προσωπική υπογραφή της Madame Ginger, καθώς και σε βιβλιοπωλεία όλης της χώρας.