Skip to main content

Κρατούμενος ο Μπαρμπαρούσης- «Η Μακεδονία είναι ελληνική», φώναξε

Ο βουλευτής, ο οποίος συνελήφθη σήμερα το πρωί θα απολογηθεί στον ανακριτή την Τετάρτη την ώρα που ο ίδιος αρνείται την πράξη που του αποδίδεται.

Την Τετάρτη, 20 Ιουνίου, θα απολογηθεί στον ανακριτή ο μέχρι πρότινος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, για το κακουργηματικού βαθμού αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας που τον βαρύνει, μετά τα όσα είπε την Παρασκευή, 15 Ιουνίου στη Βουλή. Μέχρι τότε παραμένει κρατούμενος.

Ο βουλευτής, ο οποίος συνελήφθη σήμερα το πρωί σε φιλικό του σπίτι στην Πεντέλη, ζήτησε και έλαβε προθεσμία από τον δικαστικό λειτουργό ώστε να προετοιμάσει τους ισχυρισμούς του για την κατηγορία που του αποδίδεται. Μέχρι τότε παραμένει κρατούμενος.

Ο κατηγορούμενος βουλευτής αρνείται την πράξη που του αποδίδεται, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου του, Π. Κορατζόπουλου, η όλη υπόθεση αφορά μία «ατυχή επιλογή εκφράσεων που ενσωματώθηκαν στον λόγο του σε μία στιγμή θυμικής έξαρσης». Κατά τον κ. Κορατζόπουλο, η φρασεολογία τού εντολέα του «προφανώς είναι απρόσφορη να προκαλέσει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται», ενώ, όπως τόνισε, «η αδυναμία της κατηγορίας είναι η υπερβολή της».

Ο συνήγορος του κ. Μπαρμπαρούση ανέφερε, επίσης, ότι ο εντολέας του έχει ήδη ανακαλέσει «τις επίμεμπτες φράσεις», κάτι που θα κάνει και ενώπιον του ανακριτή, ενώ πρόθεση του ήταν να θέσει «κατά τρόπο εμφατικό» τους πολιτειακούς παράγοντες «προ των ευθυνών τους».

Αξίζει να σημειωθεί πως εξερχόμενος από τη ΓΑΔΑ για να οδηγηθεί στην Ευελπίδων, ο κ. Μπαρμπαρούσης αναφώνησε «Η Μακεδονία είναι Ελληνική».

Η κατηγορία σε βάρος του βουλευτή αφορά την ομιλία του στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή τη συμφωνία για το ονοματολογικό της πΓΔΜ. Ο κ. Μπαρμπαρούσης, από του βήματος, κάλεσε τον στρατό να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας.

Η δίωξη σε βάρος του ασκήθηκε ύστερα από εισαγγελική έρευνα που διενεργήθηκε αυθημερόν μετά την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, στον Άρειο Πάγο και αναφορά του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου και Φώτη Κουβέλη.

 

Δείτε το βίντεο του Πρώτου Θέματος: