Skip to main content

Η «μακεδονική φέτα» των Σκοπιανών και το μένος του Τσαβούσογλου

Η «μακεδονική φέτα» πωλείται στον Καναδά, οι μάταιες προειδοποιήσεις του Πανούση και μία πιθανή διάδοχος της Μέρκελ που θέλουν οι Τούρκοι.

"Μακεδονική φέτα" πωλείται στον Καναδά, των Σκοπιανών φυσικά. Η ονομασία φέτα βέβαια απαγορεύεται, αλλά ποιος δίνει σημασία με το μπάχαλο της κυβέρνησης της Ελλάδας, που το μόνο της πρόβλημα είναι πώς να βολέψει τους κομματικούς και να ικανοποιήσει, εις βάρος των άλλων Ελλήνων, την εκλογική της πελατεία.

Μαθητές στην Αθήνα, τραγούδησαν στην παρέλαση το εμβατήριο "Μακεδονία Ξακουστή" και αποβλήθηκαν. Αν τραγουδούσαν το κομμουνιστικό "Στ’ άρματα, στ’ άρματα, εμπρός στον αγώνα", θα τους καλούσε ο Τσίπρας για να τους συγχαρεί. Καταλαβαίνει άραγε ο ελληνικός λαός, ποια θα είναι η αυριανή χώρα, που απλώς θα αποκαλείται Ελλάδα;

Επί τέλους, η βρώμη μπήκε στην διατροφή μας. Διαφημίζεται από τους παραγωγούς, ενώ μέχρι τώρα ήταν περιφρονημένη, λόγω αγραμματοσύνης των Ελλήνων. Οι αρχαίοι Έλληνες έφτιαχναν ψωμί με βρώμη, κι έδιναν στα ζώα σιτάρι, ως υποδεέστερο.

Οι σύγχρονοι Έλληνες, με τον ανθελληνισμό της Εκπαίδευσης, ταύτισαν το εξαίρετο δημητριακό βρώμη [από την βρώση, βρώσιμο > τρόφιμο] με την βρομιά, βρόμικο, που γράφεται με όμικρον. Συνεχώς στον Τύπο, το βρόμικο το βλέπουμε με ω. Και κανείς από τους γραφιάδες δεν ευαισθητοποιείται να ανοίξει ένα λεξικό.

Να προσέξουμε… Πιθανή διάδοχος της Μέρκελ και αγαπημένη της στο κόμμα, είναι η Annegret Kramp Karrenbauer, η οποία προβάλλεται έντονα από τα τουρκικά ΜΜΕ σαν μεγάλη φίλη της Τουρκίας. Μάλιστα οι Τούρκοι την παρουσιάζουν σαν μια μίνι Μέρκελ και σαν τον διάδοχο "χαλίφη" στην γερμανική καγκελαρία, που είναι και υπέρμαχος της στήριξης της Τουρκίας σε πολλά ζητήματα.

Ο Γιάννης Πανούσης προειδοποιούσε από τον Ιανουάριο του 2016 για το τι θα γίνει με τους μετανάστες, Σε ανάρτησή του με τίτλο "Επιμηθείς και ολίγιστοι", παραθέτει όλες τις προειδοποιήσεις του στην κυβέρνηση, που δεν εισακούστηκαν, και καταλήγει: «Εθνική Πολιτική με στενόμυαλα και ιδεοληπτικά ανθρωπάκια δεν γίνεται».

Το ανθελληνικό του μένος έβγαλε στην επιφάνεια ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος ανακάλεσε από τη διπλωματική αποστολή της χώρας του την Τουρκάλα πρέσβειρα στην Ουγκάντα, μετά την εμφάνιση της τελευταίας με ένδυμα που παρέπεμπε σε αρχαία ελληνική χλαμύδα, στους εορτασμούς των 95 χρόνων από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Ο καθηγητής Ραμαζάν Τασαλτίν που είναι πρύτανης στο πανεπιστήμιο Χαρράν, μετέχοντας σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή, είπε πως "Η Υπακοή στον Ερντογάν είναι θρησκευτικό καθήκον, η εναντίωση είναι αμαρτία".

Στα καθ’ ημάς, η εναντίωση στον Τσίπρα είναι καθήκον, για την πλειονότητα των Ελλήνων. Υπάρχουν πολλοί όμως ακόμη σαν τον Τούρκο πρύτανη, άλλοι από ιδεοληψία, άλλοι επειδή περιμένουν διορισμό, άλλοι γιατί τους έμαθαν να μισούν την δεξιά, χωρίς να ξέρουν το γιατί.

Το ανέκδοτο του αιώνα: Δήλωσε η αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Αλβανίας Δενίντα Μέσι: «Η Αλβανία δεσμεύεται πλήρως να υποστηρίξει όλες τις περιφερειακές, ευρωπαϊκές και παγκόσμιες προσπάθειες για την καταπολέμηση του βίαιου εξτρεμισμού». Τώρα ησύχασα.

Στην Ιορδανία παιτήθηκαν δύο υπουργοί έπειτα από δυστύχημα με θύματα 21 μαθητές. Εκεί δεν έφταιγαν οι "άλλοι", ούτε τα ρέματα και τα αυθαίρετα. Είχαν απλώς αξιοπρέπεια, να αναλάβουν ευθύνες, που ίσως δεν τους ανήκαν.