Skip to main content

Οι μεταφραστές των «μακεδονικών» και οι εξ επιφοιτήσεως... κωλοτούμπες

Η κατάταξη των «Γκρίζων Λύκων» στις τρομοκρατικές οργανώσεις στην Αυστρία και οι πολιτικές μεταστροφές μετά τις υπουργοποιήσεις.

Μεταφραστές "μακεδονικής" γλώσσας θα προσλάβει η ΕΥΠ. Αφού πρόκειται για μακεδονική γλώσσα, τι χρειάζονται οι μεταφραστές; Τόσο γρήγορα 2,5 εκατ. Έλληνες θα πάψουμε να είμαστε Μακεδόνες; [Τι θέλουν τις προκηρύξεις και καθυστερήσεις; Ας ζητήσουν από το "Ουράνιο Τόξο" να τους στείλει μεταφραστές].

Και φυσικά, πανηγύρια στα Σκόπια για την χρήση του όρου "μακεδονική γλώσσα" από την Ελλάδα. Με αφορμή την προκήρυξη πρόληψης μεταφραστών, υπάρχει ευφορία για την χρήση του όρου "μακεδονική" γλώσσα που αναγνώρισε ο Α. Τσίπρας.

Η κυβέρνηση μπορεί να προκηρύξει εκλογές τον Μάιο, μαζί με τις ευρωεκλογές, για να εκτονωθεί στις δεύτερες ο ψηφοφόρος, αλλά είναι πολύ νωρίς για να ξεχαστεί η Συμφωνία των Πρεσπών. Ο εθνομηδενισμός δεν μπορεί να γίνει κυρίαρχη ιδεολογία στην Ελλάδα.

Η Αυστρία κατέταξε τους "Γκρίζους Λύκους" στις τρομοκρατικές οργανώσεις. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με γλώσσα που δεν προσήκει στην διπλωματία, διαμαρτυρήθηκε για το νόμο περί Συμβόλων, που υιοθετήθηκε από την αυστριακή Βουλή, και περιλαμβάνει απαγόρευση της χρήσης του σήματος των "Γκρίζων Λύκων".

Ο νέος νόμος θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Μαρτίου 2019 και η τουρκική κυβέρνηση εκφράζει την έντονη καταδίκη της για αυτή την εξέλιξη, την οποία χαρακτηρίζει "απαράδεκτη, παράλογη και αδιανόητη".

Το πρόβλημα της Αυστρίας με τους Γκρίζους Λύκους, είναι πταίσμα. Το δικό μας μ’ αυτούς είναι κακούργημα. Και όμως, τους αφήνουμε να δραστηριοποιούνται ελεύθερα στην Θράκη, για να μας υποστηρίξει το τουρκικό προξενείο με τις ψήφους των τουρκόψυχων. Φαίνεται ότι αποφασίσαμε ως λαός να αυτοκτονήσουμε, επιτρέποντας αυτήν την κομματική αθλιότητα σε βάρος της Πατρίδας.

Οι μουσουλμάνοι θα γίνουν ο πλειοψηφικός πληθυσμός στην πΓΔΜ τα επόμενα 20 χρόνια. Αυτό αναφέρεται από το "Αμερικανικό Κέντρο Ερευνών Pew" που καταγράφει τις γεννήσεις και τους θανάτους σε κάθε χώρα σε σχέση με τις θρησκείες.

Και το μουσουλμανικό κράτος θα είναι μακεδονικό, κύριε Κοτζιά; Και οι μουσουλμάνοι πολίτες του, Μακεδόνες; Και η γλώσσα που θα μιλούν θα είναι μακεδονική, κύριε Κοτζιά; Για κοίτα, που ο Μ. Αλέξανδρος ήταν κρυφομουσουλμάνος, 900 χρόνια πριν την εμφάνιση του ισλάμ.

Ο νέο-ορκιστείς υπουργός της κυβέρνησης Θάνος Μωραΐτης, της "έσουρνε" τα μύρια όσα προηγουμένως. Εξ επιφοιτήσεως και υπουργοποιήσεως μεταστράφηκε κι αυτός. Απορούν πολλοί, πώς καταντήσαμε εδώ που καταντήσαμε;

Έλεγε, όταν ήταν στέλεχος και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ: «H Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν είναι γραφείο εύρεσης υπουργικών χαρτοφυλακίων για την επόμενη κυβέρνηση». «Εμείς με αυτούς που εξαπάτησαν το ελληνικό λαό δεν θα συνεργαστούμε ποτέ». «Ανέκδοτο η διαπραγμάτευση». «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ είναι η μεγαλύτερη πολιτική απάτη της μεταπολίτευσης». «Στην κυβέρνηση αξίζουν 3 Όσκαρ: Το Όσκαρ της αποτυχίας, το Όσκαρ του τυχοδιωκτισμού και το Όσκαρ του διχασμού». Δοξάστε τον!

Ελληνικές διπλωματικές πηγές κατέστησαν σαφές ότι οι δύο χώρες -Ελλάδα και Αλβανία- δεν συζητούν τα μεταξύ τους σύνορα, καθώς τούτα είναι καθορισμένα με βάση διεθνείς συμφωνίες και ουδεμία διαπραγμάτευση γίνεται επ’ αυτών.

Με συγχωρείτε… Τον κ. Κοτζιά τον ρωτήσατε τι ακριβώς συζητούσε; Η λανθασμένη γλώσσα του πρωθυπουργού για οριοθέτηση συνόρων είχε κάνει λόγο. Το ίδιο και του Επιτρόπου Χαν.

Νίκος Καζαντζάκης: «Αν μπορείς, κοίταξε τον φόβο κατάματα και ο φόβος θα φοβηθεί και θα φύγει».