Skip to main content

Η Μασούτης πήρε την πιστοποίηση «Zero Waste To Landfill» για τη διαχείριση αποβλήτων

Η πιστοποίηση «Zero Waste To Landfill (ZWTL-EU1)» αφορά τη διαχείριση των αποβλήτων και συγκεκριμένα, το ποσοστό αυτών που δεν καταλήγουν σε χωματερές

Ακόμη μία αναγνώριση για τη Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., στην οποία απονεμήθηκε το πιστοποιητικό Zero Waste To Landfill (ZWTL-EU1) για την αποτελεσματική διαχείριση των αποβλήτων της στο πλαίσιο του μετασχηματισμού της προς ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης.

Η πιστοποίηση «Zero Waste To Landfill (ZWTL-EU1)» αφορά τη διαχείριση των αποβλήτων και συγκεκριμένα, το ποσοστό αυτών που δεν καταλήγουν σε χωματερές για υγειονομική ταφή, αλλά κατευθύνονται προς αξιοποίηση.

Η εταιρεία Μασούτης κατάφερε να το επιτύχει σε ποσοστό 91%. Δηλαδή 91% των αποβλήτων που παράχθηκαν από το Logistics Center δεν κατέληξαν σε κάποια χωματερή για υγειονομική ταφή αλλά οδηγήθηκαν προς περαιτέρω αξιοποίηση (επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση, ανάκτηση ενέργειας, κομποστοποίηση κλπ.), όπως ακριβώς επιτάσσουν οι αρχές της κυκλικής οικονομίας.

Η Μασούτης αναλογιζόμενη τα οφέλη που απορρέουν από τη στροφή προς μια κυκλική οικονομία, μερικά από τα οποία είναι η μειωμένη επιβάρυνση του περιβάλλοντος, η μεγαλύτερη ασφάλεια του εφοδιασμού πρώτων υλών, η αύξηση της ανταγωνιστικότητας, η τόνωση της καινοτομίας, η προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και η δημιουργία θέσεων εργασίας θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε προσπάθεια για την πλήρη εναρμόνιση κάθε λειτουργίας της με το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας.