Skip to main content

Η «μάχη» των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία της ΝΔ

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι η κ.Ντόρα Μπακογιάννη είναι μια σίγουρη υποψηφιότητα, ενώ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις συνυποψήφιος της θα είναι σίγουρα ο κ.Αντώνης Σαμαράς.
Στην επόμενη μέρα είναι πλέον στραμμένα τα βλέμματα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Η απόφαση του κ.Κ.Καραμανλή να δρομολογήσει τις εξελίξεις για τη διαδοχή του φαίνεται να απεγκλωβίζει δυνάμεις που μέχρι σήμερα τελούσαν εν υπνώσει, λόγω της αδιαμφισβήτητης πρωτοκαθεδρίας του πρώην πρωθυπουργού. Ζητούμενο, πλέον, αποτελεί το ποιοι θα μπουν στην αφετηρία για την διεκδίκηση της προεδρίας στο κόμμα.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι η κ.Ντόρα Μπακογιάννη είναι μια σίγουρη υποψηφιότητα, ενώ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις συνυποψήφιος της θα είναι σίγουρα ο κ.Αντώνης Σαμαράς. Πιθανή θεωρείται και η υποψηφιότητα του κ.Δημήτρη Αβραμόπουλου. Στο σύνολο τους οι - πιθανοί - υποψήφιοι, αυτή τη στιγμή, μετρούν τις δυνάμεις τους, αν και θα πρέπει  να θεωρείται δεδομένο ότι απένανι στην κ.Μπακογιάννη θα βρεθεί σίγουρα ένας ακόμα υποψήφιος. Στο μεταξύ, αν κι όσο παιρνούν οι ώρες αδυνατίζει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, πιθανή θεωρείται από ορισμένους κύκλους της ΝΔ και τέταρτη υποψηφιότητα από έναν εκπρόσωπο της γενιάς των σαραντάρηδων. Ο κ.Αρης Σπηλιωτόπουλος, πάντως, που ρωτήθηκε σχετικά καθώς το όνομα του «ακούσθηκε»χθες βράδυ, απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι αυτός ο υποψήφιος.