Skip to main content

Η προσφορά του Σταύρου Καλαφάτη στη γαλάζια παράταξη

Με την απόφασή του να προχωρήσει σε 100% ανανέωση του συνδυασμού του, ο Στ. Καλαφάτης τράβηξε μια διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν

Από χθες που ο Σταύρος Καλαφάτης ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για τον δήμο Θεσσαλονίκης, πολλά γράφτηκαν και ειπώθηκαν σχετικά με το τι κατάφερε αυτά τα τέσσερα χρόνια. Δεν θα μπω στη συζήτηση για το εάν θα μπορούσε να κερδίσει στις εκλογές του 2014 ή έστω να χάσει με καλύτερο σκορ, ούτε για το εάν θα μπορούσε να ασκήσει αποτελεσματικότερη αντιπολίτευση.

Θεωρώ ότι άλλη ήταν η μεγαλύτερη προσφορά του Σταύρου στην παράταξη η οποία διοίκησε τον δήμο επί 24 συνεχή χρόνια, από το 1986 έως το 2010. Η μεγαλύτερη προσφορά του ήταν ότι με την επιλογή του ψηφοδελτίου που έκανε το 2014, συνετέλεσε σημαντικά στην αυτοκάθαρση την οποία είχε μεγάλη ανάγκη αυτή η παράταξη μετά τα σκάνδαλα της περιόδου Παπαγεωργόπουλου. Με την απόφασή του να προχωρήσει σε 100% ανανέωση του συνδυασμού του τράβηξε μια διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν η οποία θα αποδεχθεί πολύ χρήσιμη στο μέλλον για τη γαλάζια παράταξη.

Και τώρα, πολύ έγκαιρα, ανακοίνωσε τις αποφάσεις του για τις οποίες ενημέρωσε προηγουμένως τον πρόεδρο του κόμματος τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε η ΝΔ να προχωρήσει απερίσπαστη στην επιλογή του καταλληλότερου για τη θέση του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Συμπερασματικά, λοιπόν, πιστεύω ότι ο Σταύρος προσέφερε στην παράταξή του πολύ περισσότερα απ’ όσα του αναγνωρίζονται.