Skip to main content

Σε κίνδυνο η μεγαλύτερη επένδυση των τελευταίων ετών

Το γεγονός έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στο Μαξίμου και ειδικότερα σε στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, ο οποίος έχει ασχοληθεί έντονα με την υπόθεση

Ενδεχομένως να έχει να κάνει με το κλίμα των ημερών, που είναι έντονα πολιτικό κι επιτείνει την αβεβαιότητα σε όλα τα επίπεδα. Ωστόσο, υπάρχει η πιθανότητα το πρόβλημα να είναι υπαρκτό κι εγγενές. Ό,τι από τα δύο κι αν ισχύει, ωστόσο, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι το μέλλον μιας μεγάλης επένδυσης στην Ελλάδα – όπως πληροφορείται η Voria.gr – τίθεται εν αμφιβόλω.

Ο λόγος αφορά στην επένδυση του Ελληνικού. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, όλα δείχνουν ότι ανεβάζει υπερβολικά τις απαιτήσεις της για το καζίνο του Ελληνικού η Lamda Development, του ομίλου Λάτση, που «τρέχει» το όλο project. Ενδιαφέρον υπάρχει, από ξένους επενδυτές – αλλά μόνο αμερικάνους – όμως η πλευρά του ομίλου έχει βάλει τον πήχη στα ύψη, λένε όσοι εμπλέκονται στην ιστορία. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι θα προχωρήσει αργά.

Το γεγονός έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια του Μεγάρου Μαξίμου και ειδικότερα στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, ο οποίος φέρεται να είχε ασχοληθεί έντονα και προσωπικά με την υπόθεση και την βλέπει τώρα να κολλάει. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο πρωθυπουργός θέλει να εγκαινιάσει το έργο του Ελληνικού πριν τις επόμενες εκλογές. Αν γίνουν τον Μάιο, προλαβαίνει οριακά, υπό τις παρούσες συνθήκες για να κόψει αυτός την κορδέλα.

Ωστόσο, όλα όσα περιγράφονται παραπάνω θέτουν σε κίνδυνο αυτόν τον σχεδιασμό και αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο οι εξελίξεις να δρομολογηθούν αργότερα. Μόνο που ο κ. Τσίπρας χάνει έτσι την ευκαιρία να συνδέσει την θητεία του με τη συγκεκριμένη επένδυση, τη μεγαλύτερη επί ελληνικού εδάφους τα τελευταία χρόνια.