Skip to main content

Η Μέγκαν Μάρκλ και η Μισέλ Ομπάμα ενώνουν τις δυνάμεις τους

Και οι δύο γυναίκες θα είναι επίτημες καλεσμένες στη σύσκεψη του «Girl Up», η οποία φέτος διεξάγεται από τις 13 έως τις 15 Ιουλίου.

Η Μέγκαν Μαρκλ ενώνει τις δυνάμεις της με την πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα με σκοπό την προώθηση της φυλετικής ισότητας. Και οι δύο θα είναι επίτημες καλεσμένες στη σύσκεψη του «Girl Up», η οποία φέτος διεξάγεται από τις 13 έως τις 15 Ιουλίου.

Η Μέγκαν θα ηγηθεί της δημόσιας ομιλίας για πρώτη φορά από τότε που παραιτήθηκε ως ανώτερο μέλος της βασιλικής οικογένειας μαζί με τον πρίγκιπα Χάρι.

Μπορεί οι fans να έχουν συνηθίσει να βλέπουν τις ομιλίες της Μάρκλ, είτε για το κίνημα «Black Lives Matter» είτε για άτομα που έχουν υποστεί εγκλήματα μίσους.

Σε αντίθεση με τις πιο απλές ομιλίες, είναι η πρώτη φορά που θα μιλήσει δημόσια ως non-royal.

H Μέγκαν δεν θα είναι το μόνο μεγάλο όνομα που θα μιλήσει στην εκδήλωση. Στην ίδια εκδήλωση θα δώσει το παρών και η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, με την οποία η Μέγκαν Μαρκλ έχει συναντηθεί αρκετές φορές, στο πλαίσιο των επισκέψεων της πρώτης στο Λονδίνο για την παρουσίαση του βιβλίου της, Becoming.

Το Girl Up είναι μία παγκόσμια πρωτοβουλία που μέχρι τώρα έχει συνεργαστεί με 65.000 κορίτσια μέσω 3.500 οργανώσεων σε σχεδόν 120 χώρες και σε 50 Πολιτείες. Σκοπός της είναι να εμπνεύσουν τη νέα γενιά κοριτσιών να γίνει «μία ενωμένη δύναμη για την ισότητα των φύλων και την κοινωνική αλλαγή».

Η ομιλίες θα μεταδίδονται ζωντανά στο YouTube.

Φωτογραφία: Karwai Tang/WireImage