Skip to main content

Η μετακόμιση του πρώην δημάρχου και τα σενάρια για τα γαλάζια ψηφοδέλτια

Τα ονόματα που παίζουν για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Ά Θεσσαλονίκης στις επόμενες εκλογές και η μετακόμιση του πρώην δημάρχου στην Αθήνα

-Ο γενικός διευθυντής της ΚΕΔΕ, Γιάννης Καραγιάννης, μετακόμισε οικογενειακώς στην Αθήνα, καθώς πλέον όλη η δραστηριότητα της οικογένειας είναι εκεί. Αν αυτό σημαίνει μόνιμη μετακόμιση από τον Λαγκαδά, όπου ήταν δήμαρχος μέχρι το 2019, κανείς δεν μπορεί να το ξέρει ακόμη. Υπάρχει και η εκκρεμότητα της Β' Θεσσαλονίκης, όπου ο κ. Καραγιάννης ήταν υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Εκκρεμότητα, όχι απόφαση, διότι υπάρχει ακόμη χρόνος για να δει εάν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις επόμενες εκλογές ή όχι. Προς το παρόν ο κ. Καραγιάννης έχει ως προτεραιότητα τα αυτοδιοικητικά καθήκοντά του.

-Ένας ακόμη φημολογούμενος υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ για τις επόμενες εκλογές είναι ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης. Οι πληροφορίες ότι θα είναι στο ψηφοδέλτιο της Α' Θεσσαλονίκης στις επόμενες βουλευτικές εκλογές προς το παρόν δεν επιβεβαιώνονται. Ο ίδιος μάλιστα υποστηρίζει πως δεν έχει σκεφτεί καν μια τέτοια προοπτική, διότι πολύ απλά δεν προλαβαίνει... Είναι τόσο μεγάλος ο φόρτος εργασίας στο υπουργείο, που δεν επιτρέπει προβληματισμούς για την πολιτική καριέρα του γενικού. Τουλάχιστον ο ίδιος αυτό υποστηρίζει θέλοντας να κλείσει τη σεναριολογία.

-Ανάλογη σεναριολογία υπάρχει και για τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Δρόσο Τσαβλή. Ο κ. Τσαβλής είναι άγνωστο προς το παρόν εάν θα επιλέξει ανάμεσα στην αυτοδιοικητική προοπτική ή στην προσπάθεια για είσοδο στην κεντρική πολιτική σκηνή, μέσω του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης, όμως είναι βέβαιο πως επιθυμεί να έχει εξέλιξη στην πολιτική του διαδρομή. Τουλάχιστον έτσι μας πληροφορούν συνομιλητές του και «ένοικοι» του δημοτικού μεγάρου.

-Κατά τα άλλα η είσοδος νέων ονομάτων στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο της Α' Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει τους Θανάση Εξαδάκτυλο, πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Νίκο Παπαϊωάννου, πρύτανη του ΑΠΘ και Γιάννη Παπαγεωργίου, υπεύθυνο για το μητρώο στελεχών της ΝΔ στον δήμο Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας. Όλοι μιλούν για φήμες κι όχι για αποφάσεις και καλό είναι να μην στοιχηματίζει κάποιος υπέρ της εισόδου ή μη, διότι ο πολιτικός χρόνος είναι μεγάλος και με πανδημία εκλογές δύσκολα θα γίνουν. Κάτι ξέρει η Μαρία Σπυράκη, που αποφεύγει οποιαδήποτε κουβέντα...