Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021
x

ΜΑΤΙ: Η ΜΗΝΥΣΗ ΛΙΟΤΣΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

«Μοναδική επιδίωξή του», αναφέρει για τον μηνυόμενο ο Δ. Λιότσιος, «ήταν ο εξαναγκασμός μου να υποβάλω ψευδή πραγματογνωμοσύνη».

Aνατριχιαστικές λεπτομέρειες που προκαλούν σοκ για τις πιέσεις που δέχθηκε για συγκαλύψει τους υπευθύνους για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, περιλαμβάνει στην μήνυση του ενώπιον των εισαγγελικών αρχών ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής Δημήτρης Λιότσιος.

Στη μήνυσή του κατά του πρώην αρχηγού  του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Β. Ματθαιόπουλου, ο κ. Λιότσιος αναφέρει σύμφωνα με το skai.gr:

«Μηνύω τον πρώην αρχηγό του Πυροσβεστικού σώματος καθώς και τους τυχόν συναυτουργούς, τους ηθικούς αυτουργούς ή τους συνεργούς αυτού, για την αξιόποινη πράξη της απόπειρας παράνομης βίας που τελέστηκε σε βάρος μου στην Αθήνα την 21/9/ 2018 και όποιων άλλων τυχόν αδικημάτων προκύψουν κατόπιν της προκαταρκτικής εξετάσεως».

«Μοναδική επιδίωξή του», αναφέρει για τον μηνυόμενο Β. Ματθαιόπουλο ο κ. Λιότσιος, «ήταν ο εξαναγκασμός μου υπό την ιδιότητά μου ως διορισθέντα πραγματογνώμονα (…) δια απειλών παράνομων πράξεων να συντάξω και να υποβάλω ενώπιον των αρμόδιων ανακριτικών αρχών ψευδή πραγματογνωμοσύνη ήτοι αντίθετη προς την αντικειμενική επιστημονική αλήθεια. Ο μηνυόμενος (..) με παράνοα εκβιαστικά μέσα προσπάθησε να επιτύχει τη σύνταξη εκ μέρους μου ψευδούς πορίσματος για τους λόγους της φονικής καταστροφής στις 23/ 7/ 18. Γνώριζε πολύ καλά όμως ότι κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του όφειλε να προβεί σε κάθε ενέργεια για την αποκάλυψη της αλήθειας και όχι να προσπαθεί να συσκοτίσει τους λόγους για τους οποίους επεκτάθηκε η πυρκαγιά και προκάλεσε το γνωστό στο πανελλήνιο φονικό αποτέλεσμα».

Δείτε το πλήρες κείμενο της μήνυσης εδώ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ