Skip to main content

Η μυστική συνάντηση των κορυφαίων Ευρωπαίων CEO στην Ελλάδα

Συναντήθηκαν στη μεγάλη αίθουσα στον πρώτο όροφο του Μουσείου της Ακρόπολης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Στρογγυλής Τράπεζας των Βιομηχάνων.

Ήταν μια από τις καλύτερα οργανωμένες μυστικές συναντήσεις κορυφαίων Ευρωπαίων επιχειρηματιών, που έγινε ποτέ στη χώρα μας. Απόδειξη; Στην Αθήνα βρέθηκαν για κάτι λιγότερο από 48 ώρες 41 κορυφαίοι CEOs, παγκοσμίως, και το γεγονός τα εγχώρια ΜΜΕ το πληροφορούμαστε - στις λεπτομέρειες του τουλάχιστον - με μεγάλη καθυστέρηση. Απόδειξη πως αν κάτι πρέπει να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, μένει.

Σε ό,τι αφορά στο event αυτό καθ' αυτό, να σας ενημερώσουμε ότι συγκεκριμένα στην ελληνική πρωτεύουσα βρέθηκαν από την Κυριακή το μεσημέρι έως τη Δευτέρα το απόγευμα οι επικεφαλής 41 ευρωπαικών πολυεθνικών (σσ αρχικά επρόκειται να έρθουν 50, αλλά έγιναν 9 ακυρώσεις την τελευταία στιγμή), στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Στρογγυλής Τράπεζας των Βιομηχάνων (European Round Table of Industrialist - ERT).

Σάββατο βράδυ και Κυριακή πρωί, η μεγάλη αίθουσα στον πρώτο όροφο του Μουσείου της Ακρόπολης, ήταν αποκλεισμένη από αδιάκριτα μάτια, καθώς, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας συνεδρίαζε η ERT. Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας (το Σάββατο), ενώ ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε μαζί τους, την Κυριακή, στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία».

Η ERT συνεδρίασε στην Αθήνα κατόπιν πρόσκλησης του διευθύνοντος συμβούλου της Τιτάν, Δημήτρη Παπαλεξόπουλου, που είναι μέλος της.

Μεταξύ άλλων, το "παρών" στην μυστική εκδήλωση έδωσαν οι επικεφαλής των εξής πολευθνικών, τα μεγέθη των οποίων αν αθροιστούν προκαλούν... ίλιγγο: L' Oreal, Royal Dutch Shell, Nestle, Siemens, Rolls-Royce, Deutsche Telekom, Inditex, BASF, BMW Group, Heineken, STMicroelectronics, Eni, Thyssenkrupp, Royal Philips, Ericsson, LafargeHolcim, Volvo Group, SAP, ArcelorMittal, AkzoNobel, Telefonica, Rio Tinto, Total, Adidas, Nokia, ABB, BP, E.ON και Τιτάν.