Skip to main content

Η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης ενισχύει το νοσοκομείο Παπανικολάου

Αναβαθμίζεται ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός του ακτινολογικού εργαστηρίου του νοσοκομείου καθώς και οι λειτουργικές και εκπαιδευτικές δράσεις.

Υπεγράφη προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και το Γ.Ν.Θ. "Γ. Παπανικολάου" για την αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του ακτινολογικού εργαστηρίου του νοσοκομείου, τη διεύρυνση των διαγνωστικών και επεμβατικών δυνατοτήτων του ακτινολογικού και της Α΄Ορθοπαιδικής Πανεπισημιακής κλινικής και την αναβάθμιση των λειτουργικών και εκπαιδευτικών δράσεων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου και η Διοικήτρια του Γ.Ν.Θ. "Γ. Παπανικολάου" κ. Μαρία Γιογκατζή υπέγραψαν την προγραμματική σύμβαση παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας κ. Χρήστου Μήττα, που αφορά στην χρηματοδότηση του ακτινολογικού εργαστηρίου με 95.000 ευρώ και της ορθοπαιδικής κλινικής του Α.Π.Θ με 156.000 ευρώ.



Πιο συγκεκριμένα, η προγραμματική σύμβαση αφορά στην προμήθεια

    ενός φορητού υπερηχοτομογράφου που θα τοποθετηθεί στον αγγειογράφο
    ενός αναισθησιολογικού μηχανήματος που θα τοποθετηθεί στον αξονικό τομογράφο
    ενός μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων για μαγνητικό τομογράφο
    22 σύγχρονων ηλεκτρικών κρεβατιών
    15 αυτόματων συρόμενων θυρών
    18 κλιματιστικών μηχανημάτων
    ενός σετ (τριπάνι-πριόνι) για το χειρουργείο

Η προμήθεια του εξοπλισμού αυτού αναβαθμίζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στους νοσηλευόμενους ασθενείς, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης επεσήμανε πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει το έργο των νοσοκομείων της πόλης και βρίσκεται πάντα δίπλα στους ανθρώπους που δίνουν μάχη στην πρώτη γραμμή. «Θα αξιοποιούμε πάντα κάθε διαθέσιμο πόρο, κάθε ευρώ που καταφέρνουμε να διασφαλίσουμε για την ενίσχυση του έργου σας, γνωρίζοντας πολύ καλά πόσο σπουδαία είναι η προσπάθεια των γιατρών των νοσηλευτών και των ανθρώπων που εργάζονται στα νοσοκομεία και βάζουν πάνω απ' όλα την ζωή των συνανθρώπων μας κάτι που δεν είναι ούτε εύκολο ούτε αυτονόητο».